Huijari muijan huivi

Aina ei mene niin kuin Strömsössä... Tänään piti näyttää pari hauskaa minikorvis ideaa, mutta meillä on pidetty sairastupaa pienen miehen kanssa koko viikonlopun, joten huomio on mennyt pikku miehen hoivaamiseen. On minulla kuitenkin yksi kiva ässä hihassa, se on Prymin neulemyllyllä neulominen. Tein sillä tunnissa töiden jälkeen perjantaina huivin itselleni. 

Olen oman myllyni ostanut viime talvena tuttavalta kirpputori hintaan, pikku hiljaa (ehkä vähän liiankin hiljaa..) olen siihen tutustunut. Nyt sain inspiksen kokeilla tehdä raitaneuletta. 

Neulemylly tekee joko putkea tai tasoseuletta. Sivussa olevasta napista määrätään kumpaa ja sitten vain veivataan kammesta. Kuulostaa liian helpolta ollakseen totta? Kerrankin voin sanoa, että todellakin tämä on superhelppoa. Osan huivistani veivasi 4 vuotias pikku mies. Paras lanka myllyyn on vähintään yhtä paksu kuin 7-veljestä. Sillä tein myös huivini. Youtubesta löydät paljon videoita kuinka mylly toimii, katsoppa TÄSTÄ. Ja jos myllyn hankita kiinnostaa niin ainakin Ompelijanmaailma myy niitä, sinne pääset puolestaan TÄSTÄ. Seuraava mylly projekti onkin jo suunnitteilla ja se on jotain kivaa sisustukseen, sen näette pian ennen joulua. Tähän projektiin tarvitaan hiukan enemmän työtunteja ja vaivaa. Tämä huijari muija aikoo siis neuloa jotain isoa laittamatta puikkoakaan ristiin!
11 kommenttia :

 1. Ja jälleen uusia ideoita, nimimerkillä neulemylly pölyttyy kaapissa :D Aivan huippuihana huivi ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, äkkiä vaan mylly kaapista pois!! Tähän on tosi vähän ohjeita suomeksi tai ylipäätään. Voisin kyllä tehdä lisää ohjeita jos kiinnostusta on? :)

   Poista
 2. No voi jestas sentään! Tällä minäkin voisin onnistua :D <3 Ihana huivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä :D Näitä on erikokoisiakin myllyjä, pienemmillä voi tehdä sukkia!

   Poista
 3. Onpas ihana huivi! Tosi kivat värit! :) kuinka paljon lankaa meni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankaa meni noin 1,5 7-veljes kerää, kaikkineen pampuloineen :)

   Poista
 4. Mahtava vekotin, kaunis huivi ja kerta kaikkiaan huippu otsikko! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan silkkaa huijaustahan tämä on :D Ja huomasitko tupsuja ;)

   Poista
 5. Onpas hauska myllly ja nätti huivi! Tuolla voisi jopa allekirjoittanut saada valmista aikaan. :)

  VastaaPoista
 6. Vihdoinkin joku muukin myllyyn hurahtanut, itselläni ollut muutamia vuosia ja alkuhankaluuksien jälkeen, muutamilla nikseillä on neulominen alkanut onnistumaan. Minulla on kulmatyöpöytä ja laitan myllyn siihen kulmaan niin että valmis työ pääsee laskeutumaan vapaasti. Lisäksi jumitan koneen pöytään kiinni pienillä puristimilla, esim Biltemasta löytyy sanalla "yleispuristin", omani olen ostanut Tokmannilta. Lisäksi kun työtä on valmiina joitakin senttejä puristan valmiin osan suppuun, solmin langalla kiinni ja laitan painon. Itselläni nyt sattui käteen ensimmäisenä vanha metallinen paperi rei'ittäjä ja sitä olen käyttänyt. Lisäksi kun tekee tasoa niin kannattaa pitää langasta ihan kevyesti kiinni suunnan kääntyessä, niin siihen ei synny isoa lankalenkkiä. Kannattava ostos, suosittelen!

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥