1001 mahdollisuuden valaisin

Nyt voi sanoa, että olen pitkästä aikaa itsekkin fiiliksellä WAuuuuu! Sytytin valot olin innoissani, taisin jopa hihkaista. Kuinka muovi voikaan saada kauniin muodon helpolla. Valaisin on valmistettu hittituote tuosta kummallisesta kontaktista, jolla päällystetään jo pelottavan paljon kaikenlaista. Askartelumateriaalina se kieltämättä on oiva kaveri. 

Miten valaisin sitten on tehty. Hakukoneeseen kun näpyttää jigsaw light homma selviää hetkessä. Kyseessä on yksi muovipala, joita eri tavalla kokoamalla saadaan aikaan mieletön määrä erilaisia valaisimia. Suomesta ei silmään sattunut valmispakkauksia ja ebaystä en halunnut edes tilata. Joten ryhdyin tuumasta toimeen ja tein tietysti itse. Liimasin napakkaa fixiä kaksikerrosta vastakkain. Tein kaavan ja leikkasin kappaleet fixistä. Kokoamiseen löytyy ohjeita youtubesta hakusanalla jigsaw. Kokoaminen on hauska "älypeli", jossa pääsee kokeilemaan omia hoksottimia. 

Omassa valaisimessa on 20 palaa. Valaisimen kokoa voit säätää palojen koolla. Mitä suuremmat palat sitä suurempi valaisin. Kannattaa kokeilla. Lopputulos on HUIKEA! Eikö?

Huom! Valaisimen voi tehdä mistä tahansa napakemmasta muovista. Jos kappaleet taipuu jo kädessä "lurpalleen" muovi on liian ohutta! 

Muistakaa valaisin rakentamisessa paloturvallisuus, sisälle on hyvä laittaa lampunkehikko ja kuumenematon valonlähde. Minulla sisällä on led valot.

Valaisin ilman valoja, päivän valossa! 

47 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Tästä tuli kyllä kaunis ja parasta on jos kyllästyy voi tehdä samoista paloista uuden lisäämällä niitä ja kokoamalla toisin! Kiitos Liisa!

   Poista
 2. Ei oo todellista! Ihan mielettömän upea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käypi Sanna kädenkäänteessä kaikilta! :) Kokeile!

   Poista
 3. Kääk, mulla ei riittäisi ikinä kärsivällisyys tähän, hyvä sinä kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti riittää! Kokoaminen vie hetket. Palojen leikkaus vie sen isomman ajan!

   Poista
 4. Voi WAU sentään!!! Ihan mielettömän hieno!! En voi tajuta, kuinka ehdit ja osaat näitä kaikkia juttujasi toteuttaa!? Ja mistä ihmeestä kaikki ideatkin tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea pitää kokeilla :D Ideoita on niin paljon pääss, että taitaa tulla korvista. Pieni hetki itselle töiden jälkeen ja sohvan nurkassa loput :D Sillä lailla onnistuu! Siitä mistä ideat ja inspikset tulee: Joka paikasta! Niitä on vaan niin joka puolella!

   Poista
 5. Miten arvontaan osallistutaan? Pakko koettaa tehdä valaisin �� upea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukuussa sitten tulee postaus jossa pääsee osallistumaan :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Eikun vaan tekemään :) Sinähän tykkäät noista palapeleistä!

   Poista
 7. Hieno!! Linkkasin sut omaan blogiinikin sun valaisinrakentelun taidon vuoksi! :)

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, että jaksat ideoida, kyllä on taas heino, terkuin Suska Koivulasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuota aikaa kun ois... täällä syntys vaikka mitä ;)

   Poista
 9. En kestä! Oon monta kertaa käyny katsomassa tätä ja oon edelleen sanaton. En käsitä miten tää valaisin voi olla dc-fixistä! Voisitsää olla vähemmän mahtava? ;)<3

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos, tästä tuli kaunis. Kokeilu tuokiot kannattaa toisinaan ja toisinaan taas ei :D

   Poista
 11. Minkä verran sulla kului tuota dc-fixiä tuohon 20 palaan? Ja mitkä tuon palan mitat ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oli jämä paloja joten tarkkaa määrää en osaa sanoa :/ mutta palan korkeus ns. määrää leveyden. 15 cm pala n. 30 valaisin. 8 cm korkea pala n. 30 cm valaisin.

   Poista
  2. Siis 16 cm piti kirjoittaa tuohon viimeiseen :D

   Poista
 12. Mistä sä revit näitä ideoita? :D UPEA!!

  VastaaPoista
 13. Siis WAU! Mistä tuo valaisimen ruskea väri tulee? En tiedä yhtään millaisesta muovista on kyse, mutta tästä on pakko ottaa selvää! Kiitos ideasta :)

  VastaaPoista
 14. Tämä on kyllä huikea valaisin! Nyt vihdoin ostin itselleni tarvikkeet lamppua varten ja olisinkin kysynyt, että laitoitko dc-fixissä tarrapuolet vastakkain vai jätitkö toiseen puoleen sen takapaperin kiinni ja siihen päälle kiinnitit sen toisen puolen? Olipas vaikeasti kysytty, toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan.. :) t: Sirpa
  Ps. Sinulla on tosi kiva blogi, uusia postauksia odotan innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta sinun kysymyksen huomasin. Minulla on tarrapuolet vastakkain. Jos sinun fixi ole valmiiksi paksua ja napakkaa laita väliin vaikka piirtoheitin kalvoa!

   Poista
 15. Kertakaikkisen ihana, pakko tehdä. Kiitos, että jaoit linkin.

  VastaaPoista
 16. Ei vitsi, aivan sairrraan hieno!!

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥