Istuta kesäkukat luonnosta ja nappaa ilmaiset ruukut lähikaupasta

Puutarhaohjelmia katsella iskee viherkateus. Kukat, ruukut, mullat ja kuka sen kastelunkin koko kesän hoitaa ja millä maksaa kaikki tuo vehreys? Kukat tuo kesän aina lähemmäksi kotiovea. On mukava istua vehreällä kuitilla tai parvekkeella aamukahvilla. Fakta on kuitenkin se, että kaikki maksaa. Jo pienikin pienetkin istutukset tykö tarpeineen maksaa. Pienellä vaivalla saat komeat ja suuret kesäkukat nopeasti. 

Kipaise ensin lähikauppaan, siellä missä myydään suolakurkkuja -> siellä on ilmaisia kukkaruukkuja. Nuo suuret peltiastiat ovat mainioita istutukseen ja askarteluun. Kauniisti kysymällä niitä saa lähes 100% varmasti joka kaupasta. Spraymaalilla purkeille saa uuden pinnan nopeasti. 

Seuraavaksi suuntaa askel kohti metsänlaitaa. Kotkansiipi on kauniin vihreä ja  kesän edetessä tuuhea kasvi, joka tuo näyttävyyttä nopeasti. Ämpärissä kulkee kätevästi sekä kasvi, että paikalta napattu multa kohti kotia. Toki voit ostaa myös kesäkukkamultaa, mutta luonnonmulta käy vallan mainiosti. Jos kukka tulee kuistille, ei pohjaan voi porata reikiä. Silloin salaojita ruukku luonnonkivillä. Pohjalle 5 cm kiviä on hyvä määrä. Suurilla kotkansiivillä saat nopeasti tunnelmaa esimerkiksi juhlapaikalle. Istuttamalla pienemmät ne ilahduttavat koko kesän tuuheutuessaan.

Iso kasvi vaatii myös paljon vettä. Kastele istuttaessa multa hyvin. Jos kuitenkin kasvit joutuvat olemaan paahteisella parvekkeella tai yksin muutamia päiviä voit tehdä kastelijan. Kastelija syntyy mistä tahansa pullosta. Kaunis lasipullo on katseen kannalta toki mukavin ja kestävin. Tee korkkiin reikä, täytä pullo vedellä ja työnnä pullo syvälle kosteaan multaan. Kun korkissa on pieni reikä, vesi pääsee pikku hiljaa imeytymään multaa.Kokeile rohkeasti eri luonnonkukkia ja kasveja ruukkuihin. Muista kuitenkin aina tarkistaa onko kasvi myrkyllinen tai saako sitä poimia luonnosta, myös maanomistajan lupa tulee olla jos et poimi omalta tontilta. Esimerkiksi valkovuokko on rauhoitettu toisissa osissa suomea. Yksi todella mainio kasvi ruukkuihin on ahomansikka! 

8 kommenttia :

 1. Tosi kiva idea! Hmmm.. Kun kyseinen kasvi ei ole itselleni entuudestaan tuttu, niin millaisessa ympäristössä kyseinen kasvi oleilee? Millaisesta paikasta sitä passaisi lähteä metsästämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä löytyy parhaiten vehreistä paikoista... eli havumetsä on aika väärä suunta 😄. Siellä missä koivut viihtyy, olen myös näitä eniten tavannut. 😊

   Poista
  2. Siskoni ilmoitti, että heiltä löytyy joten sitä kautta saanee maanomistajan luvan. Kun ei niitä yhtään lähemmäs omaa tonttiaan halua ;)

   Poista
 2. Luonnosta ei ihan noin vain saa kasveja kaivella

  VastaaPoista
 3. Jep,näppäräkeino.Minuakin harmittaa kun varsinkin isot kesäkasvit maksaa niin paljon ja niitäkin olisi oltava paljon,että saisi isolle pihalle komean vaikutelman.Minä keskitän kesäkukat aina sisäänkäynnin luokse sekä pihapöydän lähelle ja silloin vähempikin riittää.Pääsiäisruohot on hauska kierrättää pihakasveiksi,niistä kun kehkeytyy muhkea,tuulessa heiluva mätäs:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta. Yksittäinen potti isolla pihalla näyttää hölmölle. Esimerkiksi voi laittaa eri kokoisia kotkansiipiä ja ostaa vaikka pari pientä kukkaa väriksi. Saa isoja kokonaisuuksia edullisesti.

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥