Boheemi kesäpesä saa mielen matkustamaan kaukomaille

Kesäpesään on mukava käpertyä niin kesähelteellä kuin näin kesäiltanakin. Tälläkin hetkellä istun täällä ja kuuntelen pihalla tuulessa humisevia puita ja seuraan sivusilmällä ninjana hyökkäilevää poikaa jonka "ha-zaaaaa!" miekan iskut pahvilaatikkoon rikkoo välillä tuon päässä kauniisti soljuvan ajatuksen kesäillasta hiljaisuudesta. Toisaalta istuessani täällä boheemissa majassani arjen hulina tuntuu kaukaiselta. Tulee mieleen kaukomaat ja eksoottinen basaarien vilske keveän tuulen heilutellessa verhoja. Kuormalavoista  sohva. Kuormalavasohva. Idea tähän ilmaiseeen 0€:n ajatuslataamoon lähti kierrellessä läpi pihakalusteita pursuaviin myymälöihin. Hintalaput lyövät suoraan silmille jos meinaa katsoakkaan sohvantapaisia. Kuormalava rakentamisen olen tähän mennessä jättänyt muille. Nyt kuitenkin huomasin kömyäväni lavoja kyytiin läheiseltä kaupalta, niitä saa tosiaan vieläkin ilmaiseksi toisilta kauppiailta. Varaston uumenista kaivoin neljä aitatolppaa.

Lavoista ja niiden haitoista on myös puhuttu paljon. Niiden kerrotaan sisältävän erilaisia kemikaaleja, kuten homeenestoaineita. Jokainen siis tässä kohdassa itse päättäköön haluaako näitä käyttää. Lavoja ei suositella sisäkäyttöön ja muutoinkin ne suositellaan ainakin maalattavaksi, mutta kuulkaas... lavoja saa myös suoraan ihan puhtaina ja käsittelemättöminä suoraan niiden valmistajilta. Minä siis kuitenkin maalasin ensin lavat ja aitatolpat tummanharmaalla maalin jämällä. Ajatellen myös myöhempää käyttöä. Maalin jämiä kannattaa rohkeasti kysellä tuttavilta... monesti remonteista jääneet maalintipat ovat enemmän haitta kuin ilo nurkissa.Kesäpesän rakentetaminen on varsin yksinkertaista. Se ei vaadi rakennutaitoja, vaan pientä viitseliäisyttä.
  • Pinoa kolme lavaa päällekkäin ja laita yksi pystyyn taakse selkänojaksi.
  • Ruuvaa tolpat pitkillä ruuveilla suoraan lavan kulmiin pystyyn.
  • Leikkaa vanhasta patjasta sopivan kokoinen pehmuste istuinosaan.
  • Peitä ensi räsymatoilla selkänoja ja sitten istuinosa.
  • Pujota ikkunaverhot keppeihin, nappaa joka aitatolpan päähän 2kpl nauloja näin saat nostettua verhokepit sinne naulojen väliin.
Mukava boheemi fiilis syntyy värikkäistä  eripari räsymatoista. Lisätunnelmaa tuo pehmeät tyynyt, viltit ja varastosta kaivetut ulkovalot. Suuremmassa kesäpesäsässä maistuu unetkin makoisalta. Nyt on lopetettava ja nautittava illasta... lupasi taas kylmenevää ja juhannukseksi taitaa kesäpesässä olla tarvetta hyttyskarkottimen sijaan villahousuille. Ihanaa alkavaa viikkoa...

2 kommenttia :

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥