Spinneri maitopurkinkorkeista

Tänään suunnistettiin pikkukylän naapuri kaupunkiin etsimään suurta suosiota saanutta spinneriä. Sitä pientä härveliä joka pyörii sormien välissä kuin vimmattu. Harmillisesti poistuimme joka kaupasta tyhjin käsin.

"Äiti, voitasko kotona kokeilla tehdä sellanen?".  Siinäpä sitten istuin kotona päätä raapien tovin. Pyörän tai rullaluistimen laakereita ei takataskusta löytynyt. Mitään muuta pientä pyöreää ei ollut kuin maitopurkinkorkit. Sehän voisi onnistua....?

  • DIY spinneriin tarvitset: 8 kpl maitopurkin korkkeja, 3kpl maitopurkin kierteitä, 3 kpl muttereita, pätkän pilliä, kuumaliimaa ja sakset. Reiän tekemiseen porakoneen
1. Tee ensin kolme pientä rasiaa. Alla olevassa kuvassa näet tarvikkeet. Yhteen purkkiin menee aina 2 korkkia ja 1 kierre. Leikkaa kaulus kuten kuvassa->paina se kiinni toiseen korkkiin niin, että kuuluu naps! ääni. Toinen korkki kiertyy kanneksi. Alkuperäinen ohje korkeista täällä!


2. Ennen kuin suljet kannet, liimaa jokaisen purkin pohjalle painoksi mutteri kuumaliimalla. Käytä liimaa runsaasti ja anna kuivua.3. Sen jälkeen laita kaksi korkkia vastakkain liimalla ja poraa reikä keskelle. Juuri sen kokoinen, että pilli liikkuu hyvin reiässä.4. Leikkaa kahdesta korkista reunat pois. Tee lätkistä mahdollisimman siistit ja pyöreät.
5. Liimaa pillin pätkä toisen lätkän keskelle.6. Nosta spinneri lätkän päälle ja pujota pilli läpi. Leikkaa pilli oikeaan mittaan. Niin että sen huippu ylettää korkin reunaan asti.7. Liimaa toinen kansi päälle.8. Nappaa sormien väliin ja anna pyöriä!Pahimpaan spinneri kuumeeseen syntyi siis tämä ja huomenna lähdemme uudelle metsästysreissulle!

6 kommenttia :

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥