Kirpputorisuunnistus, mikä se on ja miten se toteutetaan?

Oletkos kuullut aiemmin tälläisestä tapahtumasta? Se on tapahtuma, jossa voit muuttaa koko kyläsi, kaupunginosan tai taajama-alueen yhdeksi suureksi kirpputoriksi. Jokainen myyjä on omalla kotipihallaan ja asiakkaat suunnistavat pihoilta toisille etsien aarteita. Meidän pikkukylä Ruokolahden Rasilassa muuttuu jälleen suureksi kirpputoriksi 20.5 lauantaina. Aivan mahtavalla innolla odotan taas tuota päivää! 


Mistäkö kaikki sai alkunsa? Satutin jalkani syksyllä 2015 ja istua köpötin sohvalla. Mietin kuinka tässä nyt kirpputoritavaroitakaan pääsee mihinkään viemään. Mietin omaa autotallikirppistä monen monta kertaa... Tulisiko ketään? Miten siitä ilmoittaisin? Sitten ajattelin kokeilla lähtisikö muut mukaan? Tein facebook:n sivut kirpputorisuunnistukselle ja loin jonkinlaisen sääntöpohjan. Kahdessa viikossa sain kasaan useamman kymmentä myyjää ja paljon katuja. Näin syntyi meidän pikkukylän kirpputorisuunnistus.


Tämä iloinen kokoperheen tapahtuma on kasvanut kerta kerralta ja osoittanut, että kauempaakin kannattaa tulla. Viime vuonna mukana 69 kotitaloutta ja 25 katua. Parhaimmilla pihoilla piipahti jopa 350 suunnistajaa! Aivan huikeaa! Ilo tarttui suunnistajasta toiseen ja tavarat vaihtoi omistajaa. Osa ulkoili isoissa porukoissa, toiset toivat pyörät tullessaan jopa 200 kilometrin päästä. Mukana oli suunnistajia Imatralta, Lappeenrannasta, Kiteeltä, Kuopiosta, Kouvolasta, Simpeleeltä, Parikkalasta ja ainakin Pyhtäältä. He olivat tulleet suunnistamaan paikasta toiseen ja etsimään aarteita! 

Parasta tässä on se ettei järjestäminen tai osallistuminen maksa mitään. Myyjiltä ei siis osallistumisesta peritä maksuja. Kaikki ilmoittavat minulle missä myydään ja mitä? Listaan osoitteet karttaan ja sen voi joko tulostaa  tai käyttää sähköisesti kännykällä. Ja eikun suunnistamaan.

JÄRJESTÄJÄN vinkkilista:

 • Luo facebook-sivut (helppo tapa levittää sanomaan)
 • Tee helppo nettisivu google sites työkalulla (Kaikilla ei ole fb-tiliä!) Katso, että sivu on sopiva myös mobiililaitteille.
 • Ole yhteydessä lehtiin ja radioon "juttuvinkki"-idealla
 • Rummuta asiassa eri palstoilla. 
 • Listaa tapahtuma tapahtumakalentereihin.
 • Pyydä rohkeasti myyjiä ja kavereita jakamaan tapahtumatietoa eteenpäin!
 • Tee tiukka rajaus alueesta, jotta kirpputori pysyy käveltävissä ja aika riittää käydä kaikki paikat läpi.
MYYJÄÄN vinkkilista:
 • KYLTIT! Tee päätien varrelta kyltit pihaasi. Kaikki näin löytää perille ilman karttaakin!
 • Tee ostamisesta helppoa. Hinnoittele tavarat tasahinnoin ja ryhmittäin. "Tästä kaikki 1€kpl", "Tästä 3kpl 5€", vältä joka tavaran erikseen hinnoittelua. Hidastaa kaupantekoa, kun jokainen kippo,kuppi ja vaate pitää hinnan takia tutkia erikseen. 
 • ÄLÄ jätä hinnoittelematta. Moni kääntyy pois koska ruuhkassa myyjää on hankala jututtaa.
 • Hinnoittele pitäen mielessä se, että myyjiä on kymmeniä. 
 • Älä kinaa hinnoista. Anna mieluummin euro alennusta. Sana reilusta myyjästä leviää ja pihasi täyttyy uusista asiakkaista nopeasti.
Näillä vinkeillä olen itse järjestänyt ja myynyt tosiaan pihan liki tyhjäksi asti. Nyt vaan kauempaakin autot starttaukseen ja kohti pikkukylää! Wroooooooom wroooooooom!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥