Viileän ilman pelastus: lämpönyytit

Arvaan miltä jäisistä kalapuikoista tuntuu töröttäessä kameran kanssa laiturin nokassa. Eilen tuuli aivan kamalasti, kun kävimme kahdestaan avaamassa pojan kanssa meidän kalastuskauden. Tosin hänelle tämä oli jo neljäs kerta viikon sisällä. Heti jäiden lähdettyä oli virvelit ja vempeleet kaivettava esiin. 

Laiturin nokassa minä muistutin lähinnä mustaa muumiota, jolla oli punainen nenä. Kun taas innokas kalastaja hehkui intoa virvelin jatkeena. Kunnon kerrospukeutuminen näytti menneen nappiin! En voi liiaksi koskaan hehkutta Name it softshell-vaatteita. Niistä ei tuule läpi ja ne ovat sopivan notkeita ulkoiluun. Meillä on ollut näitä monta vuotta aina haalarista lähtien. Olen itsekin käyttänyt entisessä ulkotyössäni softshell housuja ja takkia, aivan mahtava lämmön kesto kyky. Pojan tämän kevään lempparitakki on 4€:n Name it:n löytö. 


Tunnin jaksoimme keikkua kahdessa paikassa, kunnes lumipyry saavutti meidät. Oli pakko luovuttaa ja lähteä lumipyryä karkuun. Toukokuun puolessa välissä se kuullostaa aika vitsiltä! Ulkona tosiaan oli vain kaksi lämpöastetta ja nekin kaksi lämmön lupausta katosivat tuiskun iskiessä naamaan...Kotona syväjäästä oli selvittävä hellin konstein. Tiesithän ettei jäisiä sormia tai varpaita saa koskaan laittaa kuumaan veteen. Kylmä tekee tunnottomaksi ja voit todellakin kuumassa vedessä saada oikeasti palovamman. Hellä vinkki kylmiin sormiin on lämpönyytit. Ne syntyy juuri niistä varusteista mitä teillä on kotona. Riisistä(meillä puuroriisi) ja puuvillatrikoosta. Nämä ovat myös oiva vinkki mummukan sormille tai äidin hartioille nyt äitienpäiväksi. 


Leikkaa puuvilla trikoosta(vanha t-paita) ympyrä.  Kaada riisiä keskelle. Harsi reuna reiluilla pistoilla ja kiristi suu suppuun. Ompele n. 10 pistoa nyytin läpi, jotta riisit pysyy sisällä. Lämmitä pussukkaa mikrossa 1 minuutti. Pujautu valmiiksi sänkyyn peiton alle, sohvalla viltin alle tai lämmittele käsiä. Lämmitä neulojan kipeitä ranteita tai jumissa olevia hartioita. Sopii myös imettäville rinnan päälle. Jos neulaa ei löydy voi väliaisen nyytit tehdä vain solmimalla  suu trikoonauhalla.

Ihanan moni käyttöisiä ja jokainen voi tehdä juuri oman kokoisia. Lämmintä viikonloppua 3 kommenttia :

 1. Tätä lämpöpussukkaa täytyy kullä kokeilla! Miltäs se sinun ruukkubataatti nyt näyttää tai onko vielä hengissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantsii koklata! On oiva apu.

   Bataatti voi tuuuuuuheasti. Laitan postausta aiheesta loppuviikosta, kun on muutakin viherasiaa tulossa!

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥