Saa sisäilma puhtaaksi

Nuuuuusk! Nuuuuuusk! Nenä näy. Koiran kuin omakin. Olohuoneessa hohtava sininen valo kertoo puhtaasta huoneilmasta. Philipsin (malli AC3256) ilmanpuhdistaja on ollut meillä käytössä nyt jonkin aikaa ja se on ilokseni osoittautunut oikeasti melko ihme vempeleeksi. Jo parin tunnin käytön jälkeen huoneessa oli aistittavissa oikeasti raikas tuulahdus. #puhdasilmabuzz #puhdasilma #philipsnordics #buzzador


Saadessani (Buzzador) laitteen ajattelin sen olevan suuri, kömpelö ja huriseva möhkäle. Iloksi paketissa olikin tyylikäs, kaunis ja kevyt laite, jonka olemassa olosta ei lähde ääntä. Erityisen hiljaista yöasetusta en ole tarvinnut makuuhuoneessakaan. Ainoastaan valot olen sammuttanut.

Keskellä olevasta merkkivalosta siis tietää, onko huoneilma hyvän laatuista. Viisiportainen valo muuttuu punaiseksi, jos huoneilma heikkenee. Alla olevassa kuvassa keskusta loistaa punaisena. Keittiössä paistamastani ruoasta lähti liesituulettimesta huolimatta käryä ja laite reagoi siihen heti. Automaattiasetuksella se lähti puhdistamaan ilmaa tehokkaasti. Laite on muuttunut punaiseksi mm. vessassa suihkutetun hajuveden jälkeen. Tämä sai omat silmäni aukenemaan tuoksuallergisten näkökulmasta. Tuoksua ei tarvitse olla paljoa kun se jo voi haitata toisen elämää merkittävästi.

Lisäksi laitteessa on näyttö joka esittää reaaliajassa pienhiukkasten (PM2,5), kuten hienon pölyn, savun, pölypunkit ja lemmikkieläinten hilseen. Nauroinkin, että hyvin suodattaa allergeenejä kun koira tökkäsi nenänsä laitteen keskelle. Laitteessa on muuten vielä erikseen allergiatoiminto, joka poistaa erittäin tehokkaasti ilman tavallisimpia allergeeneja, kuten siitepölyä. Eli apua aivasteluun luvassa! 

Makuuhuoneen ilma pysyy nyt myös raikkaana kun joudumme nukkumaan toisinaan ovi kiinni. Niitä vuorotyöläisten iloja. Parhaillaan siellä käydään ilta kuudelta nukkumaan ennen töitä. Yhdeksältä läpsystä vaihto ja sama taas aamulla kun toinen tulee töistä ja nukkuu puolille päivin. Yhtäjaksoinen aika siis 18 tuntia. Hyh hyh! Välissä ei ehdi edes tuulettaa. Ihan parasta ikinä on mennä nyt nukkumaan raikkaaseen huoneeseen. 

En oikeasti keksi tästä ilmanpuhdistajasta mitään negatiivista sanottavaa. Siksi halusin kertoa siitä teillekkin! 

2 kommenttia :

  1. Vaikuttaapa hyvältä laitteelta! Tämä olisi varmaan kätevä kerrostalossakin esimerkiksi rappukäytävästä leijailevan ruoan tai tupakan hajun poistamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tosiaan on. Olin niin yllättynyt tämän tehosta. Suodatinkin kestää kaksi vuotta. Joka on tosi pitkä aika.

      Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥