Piilosilla-kakku pääsiäisen juhliin

Meillä sijoittuu pääsiäisen tienoihin kolmet syntymäpäivät perheessä. Halusin tänä vuonna keksiä tarjottavaksi helppoa ja pääsiäiseen liittyvää tarjottavaa. Parhaiten olen huomannut maistuvan sen perinteisen mansikka-kermakakun, jossa myös päällinen on kermaa. Ei siis muoti-ilmiön lailla singahtaneet marsipaani- tai sokerimassakuorrutteet. 

Pohdin loisinko kakkuun tipumaisen vai pupumaisen koristelun. Muistinkin joskus nähneeni muffinseja, jotka muistuttivat hauskasti pupun peppua. Ajattelin napata tuon idean myös yhteen kakuista. 


Kakkuun tarvitset: 

  • Kaupan 3-kerroksisen valmis kakkupohjan 
  • 500g pakastemansikoita 
  • 8dl kermaa 
  • sokeria 
  • vaniljasokeria
  • mehua kostutukseen
  • 4 liivate lehteä.
  • pyöreä 2l kulho
  • Koristeluun: Valkoista sokerimassaa, elintarvikeväriä, grillitikun ja styroxpallon.
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
2. Vatkaa 4dl kermaa napakaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla.
2. Sulata mansikoita hetki mikrossa ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää oman maun mukaan sokeria. 
3. Kuumenna vesitilkka mukin pohjalla kiehuvaksi mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan veteen lusikalla sekoittaen. Lisää liivate soseen joukkoon.

4. Kakku on toteutettu keikauskakkuna. Eli kakku on koottu tavallisen kakun tapaan, mutta pyöreään kulhoon. Laita kulhoon ensin elmukelmu, jottei kakku tartu kiinni. Aloita vuoraamalla kulho kakunpaloilla, kostuta palat mehulla. Laita pohjalle mansikkasosetta ja kermaa. Lisää kerros kakkua ja kostuta. Toista tämä kunnes kulho on täynnä. Viimeisen kerroksen eli kakun pohjan olisi hyvä olla yhtenäinen. Sisällä olevilla kerroksilla ei ole merkitystä. (Kaasamisen ideaa voit tutkailla vaikka tästä Kinuskikissan Lohikeikauskakusta.) Suojaa viimeinen kerros kelmulla ja laita kakku kylmään "tiivistymään" ainakin yön yli.

5. Tee sokerimassasta muotoillen tassut. Pupun häntä syntyy laittamalla styroxpalloon grillitikun ja kuorruttamalla pallo sokerimassalla. Anna kuivua yön yli huoneenlämmössä.

6. Ota kakku kylmästä ja laita lautanen kulhon päälle. Kumoa kakku reippaasti. 
7. Vatkaa 4dl kermaa, mausta sokerilla ja ripauksella vaniljasokeria. Kuorruta tyllalla joka puolelta, jotta pinta muistuttaa pupun turkkia.

Lisää vielä häntä ja tassut paikoilleen. Nauti kakusta! 


Lisää vielä häntä ja tassut paikoilleen. Nauti kakusta! 

4 kommenttia :

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥