Pihan kevät ja metsämansikan kasvattaminen

Minusta on tullut kunnon välineurheilija puutarhan hoitoon tulee. Haravoitakin pitää olla montaa kokoa, jotta joka kolosen saa puhtaaksi. Mottona voisi olla: Kahta en vaihda toinen on Fiskars ja toinen huivi. Poika tokaisi huivin nähdessään: "Oot ihan ku pikkutytöt!".

Tontilla tosiaan riittää raapimista ja tonkimista aina syksyyn asti. Meillä pihan laitto on tapahtunut työssä käynnin ohella ja pikkuhiljaa. Tavallaan on pitänyt kuunnella sitä ja tehdä siitä omiin tarpeisiin toimiva. Puutarha ja piha spa - tunnistetta seuraamalla voit katsoa mitä pihassa on tapahtunut.

Hullu haravanainen.
Jos minulta kysytään pihan kauneinta kohtaa on se tuo "Hobitti metsäksi" kutsumani kellarin ympäristö. Tänä vuonna sen seinämiin on tulossa lisää kivikkokasveja. Ja väärän paikkaan itsensä kasvattanut kuusi täytyy siivota pois.


Perennapenkki näyttää kyllä niin kurjalle vielä.
Metsämansikan kasvatuskokeilun aloitin viime kesänä ja se tuntuu onnistuneen mainiosti. Huomasin 6 vuotta sitten tänne muutettuani, että meillä kasvaa kuusiaidan alla metsämansikkaa. Harmiksi se osoittautui huonoksi kasvupaikaksi. Mansikoita ei juuri tullut 3-4 enempää koko kasvustoon. Luulen syyksi aivan liian kuivan paikan. Siihen paistaa suoraan aurinko koko päivän.


Kaivoin pari vahvinta taimea ylös ja siirsin aivan keittiön ikkunan alle, suuren hopeakuusen siimekseen. Ilokseni saimme kesällä poimia monta mansikkaa ja lehdetkin ovat kunnon kokoisia. Mansikat teki myös hurjasti rönsyjä ja sain levitettyä niitä lisää. Tavoitteena on saada tuo ihana pieni punainen marja leviämään n. 2-3 neliön alalle. Mansikoita en lannoita lainkaan, ainostaan olen kastellut välillä.

VINKKI! Nyt kun kesä alkaa jo häämöttää, niin muistutukseksi tämä vaniljasokerin resepti ja kesäinen purkin koristelu vinkki, joka oli viime kesänä blogissa. Vaniljasokeri kannattaa laittaa jo pian tekeytymään niin kesällä saat nauttia siitä. OHJEESEEN TÄSTÄ!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥