Kierrekulho korkkitabletista

Tämän hetken ehdoton hitti matsku on korkki. Siitä tehdään paljon nyt kaikkea aina korviksista kasseihin. Kyllä! On olemassa myös korkkikangasta. Itse löysin Jysk:stä itabletteja 4kpl eurolla. Harmiksi taitavat poistua valikoimasta vaikka korkkibuumi vasta jyllää! 

Materiaalina se on tosi miellyttävää ja helppoa työstää. Vääntelin korkkitablettia käsissä ja se huusi päästä astiaksi. Hetki suunnittelua ja syntyi aika twistaava kierrekulho. Tämä on niitä hetkiä kun on itsekkin ihana yllättynyt lopputuloksesta. 


Kulhoon tarvitsee yhden tabletin, lautasen, sakset ja liimaa. Piirrä lautasella suuri ympyrä ja sisäpuolelle n.4cm reunasta toinen ympyrä vapaalla kädellä tai pienemmällä lautasella. Leikkaa irti.

Matalan kulhon saa tekemässä rinkulasta kapean ja taas korkea kulho syntyy tekemällä levempi rinkula. Aloita ennemmin leveästä ja kavenna tarvittaessa. 

Jos et löydä korkkia voit tehdä tämän myös muista hiukan paksummista tableteista.


Tee kulhon reunat alla olevan ohjeen mukaan. Liimaa korkkilevyn päät yhteen hyvällä liimalla. Itse käytin geelimäistä pikaliimaa joka oli juuri sopivaa tähän.

Viimeisenä on pohjan vuoro. Käännä kulho oikein päin ja piirrä juuri sinun kulhoon sopiva pohja reunoja pitkin.  Leikkaa pohja irti ja liimaa se paikalleen.

8 kommenttia :

 1. Mun mielestä tää korkkibuumi on täyttä hapatusta, mutta tulipa mielziltä kuppi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset tykkää toiset ei. Ja ei sovi todellakaan kaikkiin pintoihin käytössä!

   Poista
 2. Kiitos kivasta ohjeesta! Olisin kysynyt, mistä päin Suomea tabletit ostit? Itse kävin tänään tabletteja etsimässä, mutta harmikseni hinta oli JYSK:ssä 4,99 (sama hintaa näyttää myös JYSK:n Internet-sivut.

  Kiitos vastauksesta :)

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥