Puupalloista valaisin

Olohuoneen uudet hyllyt kaipasivat kiivasti uutta valaisinta. Jotain muuta kuitenkin kuin kylmää Block valaisinta, joka siellä jo oli. Etsin kaapin kätköistä suuret puuhelmet. Kuitenkin pelkästään ne tuntuivat hiukan tylsiltä jo jo ennestään nähdyiltä. Onneksi muistin viime kesänä purkamani auton hierovan penkinpäällisen. Ruskeat helmet sattuivat hienosti vaalean puun kylkeen. Ohi kiitävän hetken ajattelin maalata tämän valkoiseksi. Se ajatus kuitenkin hävisi heti kun näin kuvion pikkuhiljaa muodostuvan. Ihana combo: modernisti r e t r o.  


Valaisimen muoto on suoraan helmiaskartelu ohjeesta. Ohjeen saat t ä s t ä. Valaisimeen tarvitset 30 isoa helmeä ja 60 pienempää. Valmiin valaisimen koko riippuu täysin käyttämiesi helmien koosta. Suosittelen ainakin n. 30 mm isompiin ja 10mm pienempiin. Näin valolähteen laittaminen on helpompaa ja turvallista. Varaa aikaa ja hiukan kärsivällisyyttä helmien pujotteluun. Parasta on sitoa helmet yhteen käyttämällä kunnon paksua siimaa. Älä säikähdä sitä, että aina kuvio lörpähtää kun laitat lisää helmiä. Jatkat vain eteenpäin aina kiristäen helmiä. Lopussa muoto alkaa tulla esiin ja kuvio napakoitua. Siiman pituutta en harmiksi tajunnut alussa mitata, mutta se oli todella pitkä, muutaman metrin.

Valoksi suosittelen pienkantaista ns. uunin lamppua. Näitä paketteja saat rautakaupasta. Voit itse valita kannan koon, sekä johdon värin ja pituuden. Kokonaisuus maksaa muutaman euron. Kanta on vain painettu helmien väliin paikalleen. Muista huolehti paloturvallisuudesta, ettei lamppu nojaa helmiin. Jokainen askartelee omalla vastuullaan.

Blogin arkistoista löytyy toinenkin puupalloista tehty valaisin jo lokakuulta 2015. Silloin olen tehnyt samantyyppisen, mutta hiukan helpomman version. Ohjeet ja jutun löydät täältä: Puupallo valaisin.


12 kommenttia :

 1. Ihana,samalla moderni ja perinteinen<3

  VastaaPoista
 2. Tulee mieleeni..aarikkaa��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, tuon ensimmäisen jutun jos luit niin siinä onkin otsikkona design vs. kotidesign :)

   Poista
 3. Tää on niin ihana! :) Tykkäsin myös siitä aiemmasta pallovalosta :) modernisti retro on kyllä hyvä ilmaisu! :)

  VastaaPoista
 4. Onpa ihana! Ja en ymmärrä, miten en ole sinun blogiisi aiemmin päätynyt! Kaikkea kivaa löytyy!

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥