Metsämansikkasaippua

Aamulla katsahdus pakkasmittariin muistutti tiukasta, että elämme helmikuuta. Marraskuun Thaimaan loma on enää muisto kuumista ja aurinkoisista päivistä, sekä kylmistä juomista . Tuo lause on kääntynyt päinvastoin kylmät ja aurinkoiset päivät, kera kuuman juoman. Matkakuume siis polttaa ja lentoja on tullut selattua paljon, ehkä liikaa. Vai voiko liikaa haaveillakkaan? Ei kai?

Kaukomaan kaipuu ja kesän kutsu sai kaivamaan esille ensin tuoksuöljyt ja sen seurauksena saippuamassan. Illalla saunassa olisi saatava jotain lepytystä kesämielelle. Mikä sen paremmin toisi kuin metsämansikka.Kuoriva metsämansikkasaippua(2kpl): 

Saippuaa on tarkoitus käyttää vartalon pesuun, tee siis jokaiselle käyttäjälle omansa. Kuivata saippua roikkumalla, näin se saa ilmaa ja säilyy hyvänä. Mansikan siemenet kuorivat ihoa kevyesti ja mukaan laitettava karitevoi auttaa siihen ettei iho kuiva niin paljoa.

Tarvitset:  Valmista saippumassaa 200g • Metsämansikka tuoksuöljyä • Fuksiaa saippuaväriä • Mansikan siemeniä • Mikron kestävän sulatusastian • Muotin (vaikka jugurttipurkki) • sekoitus väline (lusikka)• muovinarua kiinnitykseen. Jos haluat voit lisätä massan mukaan karitevoita, se tekee saippuasta kermaista ja ei kuivata ihoa niin paljon.

Ota tarvikkeet kaikki valmiiksi. Paloittele saippuamassa astiaan, sulata mikrossa ohjeen mukaan. Lisää sulan massan joukkoon kaikki loput tarvikkeet, reippaassa tahdissa massa jähmettyy pian. Saippuaväriä kahteen kämmenen kokoiseen saippuaan tarvitsen 4 tippaa, tuoksuöljyä 15 tippaa, mansikan siemeniä ja karitevoita molempia ruokalusikallisen.

Kaada massa muotteihin ja anna jähmettyä. Noin tunnin kuluttua saippuan pystyy irroittamaan varovasti ja painamaan grillitikulla reiän massaan, johon naru pujotetaan. Reiän voi tehdä myös poralla.  Nautinnollisia suihkuhetkiä!  ps. Omat tuotteeni olen ostanut www.saippuapaja.fiEi kommentteja :

Lähetä kommentti

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥