Kuha on lähiruokaa, tee itse kalapuikot!

Tämän talven herkkua on ollut ehdottomasti meillä kuha. Nuo suuren suosion saaneet kuha meemit ovat yltäneet aina parkkikiekkoihin asti. Kuha ei kyllä ole itse mikään vitsi kun vilkaisee sen kilohintaa kalatiskissä. Hikikarpaloita se nostattaa ennemminkin pintaan. Onneksi minulla on näitä kalastusintoilijoita jo pienemmässä koossa. Poika nauttii touhusta ympäri vuoden. Iloksi asumme Saimaan lähellä ja virveli sekä onki saa sulanveden aikaa kulkea kontissa. Hänen mielestään aina on aikaa pariin heittoon jopa kauppamatkalla. Nyt talvella on aikuisia, joiden mukana pääsee verkoille ja mikäs sen mukavampaa olla miesten kanssa kalassa.

Koko porukka saa puolestaan nauttia sitten näistä antimista. Parasta on tällä hetkellä matikkakeitto ja nämä paneroidut kuhafileet. Tämä panerointi sopii kyllä kaikkiin kaloihin, myös pakastealtaasta löytyvään seihin. Voin taata, että itse tehdyt kalapuikot uppoaa napaan kuin napaan.
Kokkina olen kokeileva ja luotan omiin näppeihin. Niin on tämäkin syntynyt kokeilemalla mikä on omaan suuhun sopivaa. Hehe! Ohje sisältää kaikkea mitä nykyisin pitäisi välttää, joten hurraa verisuonet ja nam nam suu! 

Panerointi pikkukylän tapaan: 
↣ 1 kananmuna, riko muna syvään lautaseen ja vatkaa haarukalla rikki.
↣ Sekoita toiselle lautaselle: 0, 5 dl vehnäjauhoja, 0, 5 dl korppujouhoja, 0,5 tl suolaa, ripaus sitruunapippuria

Laita pannu kuumenemaan. Lisää kuumalle pannulle voita. Kasta kala ensin kananmunaan ja pyöritä sen jälkeen jauhoseoksessa. Paista kaloja miedolla lämmöllä kunnes pinta on kauniin kullan ruskea. Anna paistua vielä pari minuuttia tämän jälkeen. Ohuet kalat tulevat hetkessä! Paistoaika riippuu siis ihan kalan paksuudesta. Kun kalat ovat valmiit purista niihin tuoreen sitruunan mehua. 


4 kommenttia :

  1. Kuha on ahvenen kera parhaita kaloja. Itsekin tykkään leivittää kaloja. Liisa

    VastaaPoista
  2. Tämäkin ohje menee testiin. Hitsi vain kun tuo kala on tosiaan aika arvokasta mutta jos testailisi ensin vaikka niillä pakastealtaan kaloilla, hmmmm tai no....

    VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥