Tee itse nastakengät

Mukavaa alkanutta vuotta! Tämä talvi on kyllä ollut täällä kaakkois-suomessa erikoinen. Todella vähä luminen ja usein todella leuto, kunnes pakkanen puraisee ilta aikaan. Tiet muuttuu peililiukkaiksi. Sain itse kokea sen ihan kunnolla pari viikkoa sitten omassa pihassa. Komea ilmalento suoraan takapuoli edeltä. Onni onnettomuudessa en loukannut itseäni vaikka toinen kinkku muuttiikin pojan sanojen mukaan maailman kartan väreihin. Sain siis todella makean mustelman, joka muistutti aina istumaan käydessä liukastumisesta.Moni on taatusti tietoinen hyvistä ulkojalkineista, jotka ovat varustettu nastoilla. Ja tietoinen, ettei ne parilla kympillä lähde kaupasta mukaan. Tutkin näitä nastakenkiä ja pohdin voisinpa tehdä omista lenkkikengistäsi sellaiset...Lähdin käymään autovaraosakeskuksessa katsomaan nasta tilanteen ja löysinkin sieltä sopivan pieniä nastoja, jotka soveltuvat kenkiin. Paketissa on mukana asennustyökalu joka liitetään porakoneeseen. Nasta painetaan kiinni asennusosaan ja hurautetaan poralla kenkään. Koko projekti kesti n. 15 minuuttia ja lempikengät olivat saaneet nastat alle, enkä enää saisi uutta maailman karttaa takamukseen. Jos sinä et löydä näitä nastoja kotipaikkakunnaltasi, googlettamalla "jäänastat" löydät paljon erilaisia. Huomasin myös, että TÄÄLTÄ löydät hiukan erimallisia ja todella edullisia nastoja.

Nyt ei enää liukastella vaan lenkkeillään loppu talvi turvallisesti , eikös?
Minun kengissäni on tälläiset nastat! 

8 kommenttia :

 1. Mullakin on autongenasnastat saappaiden pohjassa, ja mietin usein, miten paljon enemmän rahaa menisi, jos ostaisi erikseen nastapohjaiset kengät kaupasta sen sijaan, että nastoittaa jo olemassa olevat talvikenkänsä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nastakengät taitaa alkaa 100€/pari hinnoista... aika paljon saa nastoja tuolla hintaa! Kumpparin pohjaan muuten varmasti loistavat :)

   Poista
 2. Aika nerokasta jälleen! :) Tämmäsiä nastoja ois kyllä tarvittu, kun vasta kaaduin - kävi oikein klassinen "liukastuin banaaninkuoreen" kaatuminen suoraan takamuksen päälle.. :(

  VastaaPoista
 3. Tämähän on taas näppärä vinkki! Kiitos siitä :)

  VastaaPoista
 4. Hieno vinkki. Minulla kyllä on jo nuo Icebugit, mutta vastaisuuden varalle hyvä tietää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki bugit on hyvät kun on suunniteltu siihen, mutta ei nämä itse tehdyt tosiaan häviä niille. Hyvin on lenkit kulkeneet!

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥