Katse kantapäihin - kaunis sukka syntyy pienellä vaivalla

Villasukat on joka talvinen mörkö, joka minun pitää selättää. Niiden neulominen alkaa tökkiä aina sen toisen sukan kohdalla. Kuluneella viikolla kuitenkin puikoilta on tippuneet jo kahdet sukat. Toiset ovat pojan "Late Lammmas" sukat  kaikkine hassuine korvineen. Tein edelliset noin vuosi sitten, voit kurkata niistä täältä. Toiset sukat tulivat omia jalkoja lämmittämään. Halusin sukkiin jonkun kivan jujun. Ihastuin villasukkaryhmässä vilahtaneisiin pöllöihin ja siitä se idea lähti. Muuten ihan perus sileä sukka, mutta kantapääkin on pöllökuvioita. Silmiksi pujotin siniset lasihelmet.


Pöllö-kuvion ohjeen löysin Villasukat matkalaukussa blogista, jossa se oli helposti luettavissa ja teko sujui sutjakasti. Kokeilevalle neulojalle tulikin kuitenkin mutta matkaan kun oli kantapään aika... Mites nyt edetään. Kuvio on tismalleen kantalapun korkuinen! Loistavaa. Ainut muutos mikä kuvioon piti tehdä oli, että joka toinen rivi ohjeesta on käännettävä toisinpäin, sillä kantapäässähän neulotaan nurjaa ja oikeaa.

Sukat on neulottu 48 silmukalla( joka on monelle aika paljon) 7-veljeksestä. Puikko koko 3,5.
Nyt on jaloilla lämmin ja  jo kolmannet sukat puikoilla. Tarkoitus tehdä teinitytölle "timantti" sukat omalla kuviolla ja idealla. Palataan siihen kun sukat ovat valmiit. Kiireetöntä ja rentouttavaa viikonloppua! 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥