Tee helppo ja näyttävä valopallokäynnös tai -kranssi

Joulu on salaisuuksien aikaa, supinaa ja rapinaa. Toiveiden toteuttamista. Tykkään viettään joulun omassa kodissa, oman perheeni kanssa. En haaveile suurista pitopöydistä ja valtavasti ihmismäärästä jonkun kodissa. Puolessa välissä joulukuuta alkaa olla aika vasta puhua joulusta. Laittaa sitä esille. Moni asia on varjostanut joulumieltä tänä vuonna, eikä mikään rallatus ole saanut mieltä hilpeäksi. En voi kuitenkaan olla kodin "joulumörökölli" joten on korkea aika napata tuota mörökölliä niskasta ja loihtia kotiin joulun taikaa...

Pallokranssi rautalankaan.

Tämän vuoden virallinen jouluhitti taitaa olla joulupalloista tehty pallokranssi. Pallot ovat tässä perinteisessä versiossa liimattu kuumaliimalla pyöreään styroxpohjaan. Palloja tälläiseen kranssiin saa helposti uppoamaan n.100kpl. Minua kuitenkin jää harmittamaan näissä kransseissa se, että kun pallot kerran täräyttää liimalla kiinni on tässä kranssissa kiinni aina. Sitä ei voi muuttaa vaikka mieli muuttuisi. Tähän on myös toinen tapa, jolla voit muuttaa kranssin ulkonäköä vaikka joka vuosi. Tai ottaa pallot jälleen kuuseen. 

"Tee kranssi napakkaan rautalankaan. Pujota palloja pieniä ja suuria, useita eri kokoja rautalankaan ja solmi lanka kiinni. Helppo, nopea  ja näyttävä kranssi on syntynyt!"


Jos haluat kranssiin loistetta lisää sekaan pattereilla toimivat pallovalot ja saat saat siihen ihan uutta ulottuvuutta. Valot kannattaa lisätä viimeisenä kun kranssi on jo  sulkemista vailla valmis. Kieputa pallot sulavasti muiden pallojen joukkoon ja sulje rautalangan päät.


Meidän kotiimme tuo kranssi ei kuitenkaan ollut se valinta vaan laitoin suuren pallovaloköynnöksen olohuoneen oviaukkoon. Käynnöksessä on n.100 eri kokoista palloa ja kaksi valopallosarjaa. Näin illan tullen voi valon määrää säätää. Kumpi sinulle kävisi kotiin paremmin?


7 kommenttia :

 1. Tää on kyllä näpsä keino! Yhden kranssin tein pitkälle valmiiksi ja lopulta purin koko setin (ne mitkä ei lähteneet irti, heitin roskiin). Meni hermo 😄 Ensi vuonna uusi yritys!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva idea. Olen nähnyt purettuun, metalliseen vaateripustimeen laitettuja palloja, mutta tuohan on vielä parempi idea ja voi purkaa halutessaan. Miksi en tätä itse keksinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän toimii samalla tavalla näin saa pituutta säädeltyyn paremmin ja muotoa tietysti!

   Poista
 3. Hyvä idea - taas kerran :) Mulla on palloja jemmassa tähän tarkoitukseen, vaan pohjaa en ole muistanut hankkia, mutta tällä tavallahan se syntyy nopsaan - ja saa tosiaan purettua kuten Kati edellä totesi.
  Hyvää joulunaikaa.

  VastaaPoista
 4. Joskus aloin tehdä tuollaista kranssia, mutta pallot loppuivat armottomasti kesken. Tuollainen köynnös olisi kyllä kans kiva!

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥