Tee kaunis kipsivalu isänpäiväksi

*yhteistyössä Silcom
Isänpäivä lähestyy hurjaa vauhtia. Monelle isälle lasten läsnäolo on ainut lahja mitä he toivovat. Usein muu perhe haluaa muistaa kuitenkin isää ihanilla lahjoilla, jotta isä tuntisi itsensä vielä erityislaatuisemmaksi.Kauniin kipsikäden voi antaa minkä ikäinen lapsi/lapset tahansa tai vaikka valaa koko perhe isoisälle. Voit valaa joko vain yhden käden tai useamman käden samaan asetelmaan. Silcom.fi verkkokaupasta saatavassa Alja-Safe aloituspaketissa on kaikki: muotoilugeeli ja muotin tekoastia, valukipsi, ohje et dvd:llä ja paperilla. Tarvitse lisäksi myös on sekoituslastan ja -astiat muotoilugeelille ja kipsille.

Valmispaketin voit tilata suoraan tästä!Valmistelu: Suojaa pinnat jossa työskentelet ja ota vesi valmiiksi. Suunnittele etukäteen miltä haluat valmiin valun näyttävän. Hyviä vinkkejä saat googlettamalla: cypsum hand. Meidän kätemme on suunniteltu olemaan joko pystyssä tai pöydällä tuikkuastiana.Katso, että astia on riittävän suuri valun toteuttamiseen. Tästä valmis pakkauksesta riittää hyvin pienelle aikuisen+lapsen kädelle. (Kaikkia tuotteita on saatavilla Silcom.fi verkkokaupassa myös erikseen suuremman valun toteuttamiseksi. Verkkokaupaan pääset suoraan tästä linkistä.)

Muotin teko: Ota sekoitus- ja valuastia, Alja Safe-jauhe ja mittaa n.27 asteinen vesi valmiiksi. Vettä tulee yhtä paljon kuin jauhettakin. (esim. 4kuppia jauhetta = neljä kuppia vettä).
1. Sekoita aineet keskenään sekoitusastiassa ja KAADA valmis massa valuastiaan.
2. Kastele käsi vedessä ja upota käsi massaan. Massa alkaa jähmettyä melko nopeasti ja kättä ei tarvitse jäkittää, se pysyy helposti paikallaan.
3. Poista käsi muotista 10-12 min kuluttua. Käsi irtoaa todella helposti. Kun pikkuisen nitkuttaa kättä väliin menee ilmaa ja käsi putkahtaa pois. Kuvasta huomaa, massaa ei jää edes kynsien alle. Se ei myöskään ärsytä ihoa tai tuoksu. Nyt muottisi on valmis!

Kipsivalun tekeminen: Ota sekoitusastia, kipsijauhe ja vesi valmiiksi. (Vettä puolet kipsin määrästä. 2 kuppia kipsiä = 1kuppi vettä)
1. Kaada vesi kipsin päälle.
2. Anna kuplia n. 2min.
3. Sekoita sen jälkeen n. 4 minuuttia astian joka puolelta, kunnes sinulla on tasainen ja kermamainen massa.
4. Kaada 1/2 kipsistä muottiin ja kallistele muottia jotta kipsiä menee joka puolelle(n.10 sekuntia).
5. Kaada loput kipsit muottiin. Huom! Älä huuhtele kipsiä viemäriin, ettei se tukkeudu.
6. Anna valun kovettua 3 tuntia.Pakkauksen mukana tulee hyvät ja tarkat ohjeet kuinka toimia koko työ alusta loppuun. Valmiin työn irroitus käy näppärästi. Kumoat astian, teet varovasti veitsellä viiltoja muottimassaan. Massa lohkeaa hyvin ja tuo käy äkkiä. On jännää huomata kuinka uskomattoman tarkka valu on. Jopa pitkät kynnet ja pienetkin persoonallisuutta tuovat juovat erottuvat.Millä nimellä teillä muuten kutsutaan omaa isää tai isoisää? Minulle isi on isi vaikka ikää tällä lapsella on jo reilusti, mutta lapsille oma isäni on Ukko. Meiltä löytyy myös pari Pappaa. Jokainen isovanhempi on itse saanut määritellä millä nimellä heitä on kutsuttu.Ihanaa isänpäivää jokaiselle isälle!

10 kommenttia :

 1. Ei vitsi, älyttömän hieno!! Saisikohan kohta 5-vuotiaan pitämään kättään tarpeeksi pitkään paikallaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa pitämään, nimittäin n. 2 minuutin jälkeen käsi ns. jo jämähtää paikalleen. Varaa vaikka tabletti viereen jota katsoa :D tai mitä teillä nyt sitten käytetään!

   ja kiitos Jutta ♥

   Poista
 2. ...siis muotti on kertakäyttöinen? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä muotti on kertakäyttöinen. Silcomin sivuilta saat myös tuotteet jolla teet muotin jolla voit tehdä useampia. Minä en tosin tahtonutkaan kuin yhden tehdä :)

   Poista
 3. Mainio lahjaidea! Mahtuukohan muottiin kaksi kättä (2xaikuinen)? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtuu jos tekee eriastiaan. Ainetta saa myös isomman määrän jos haluaa 😊

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥