Suklaa-vaniljasaippua

Saippuan teko on hauskaa niin yksin kuin yhdessä. Mielikuvitus lentoon ja toteuttamaan omia unelma saippuoita. Jos et kuitenkaan ole aiemmin kokeillut saippuan tekoa suoraan raaka-aineista, kannattaa tähän maailmaan sukeltaa valmismassojen kautta. Ne ovat helppoja, nopeita ja melko koukuttaviakin. Massoja, on kirkkaita ja valkoisia, jopa vaahdotettavia. Kannattaa tutkia eri kauppojen valikoimia. Massoja voi värjätä ja lisätä tuoksuja niihin tarkoitetuilla tuotteilla, joita saa massojen kanssa samoista paikoista.


Minulla on jokin kumma tarve aina vääntää kaikki kynttilästä saippuaan näyttämään syötävältä. Nyt mielessä pyöri vaniljan ja suklaan suloinen tuoksu yhdistelmä. Käytin valmiita kirkkaita massoja tavallista ja vaahdotettavaa.
1. Sulatin ensin tavallisen massan mikrossa muovikulhossa. Sulaneeseen massaan lisäsi ruskeaa ja hiukan valkoista rautaoksidia niin kauan, että sain halutun värin. Viimesenä lisäsin suklaatuoksua. Kaadoin massan silikonivuoan pohjalle.
2. Sulatin seuraavaksi vaahdotettavaa massaa 4/5 ja tavallista massaa yhdessä 1/5, jotta kermasta tulisi kovaa. Pelkkä vaahdotettava massa nimittäin hajoaa palasaippuassa. Lisäsin valkoista rautaoksidia ja vaniljasokeri tuoksua massaan ja vatkasin reippaasti pehmeäksi vaahdoksi. Kaadoin massan ruskean pohjan päälle.
3. Viimeisenä tein pienen määrän vielä ruskeaa massaa "suklaaksi" päälle.

Kun massa oli kovettunut, leikkasin sen paloiksi ja käärin tuorekelmun sisään. Nämä on mukavia antaa lahjaksi tai kaverille muuten vaan ilahduttamaan.Tärkeää on toimia ripeästi sillä massojen pitää tarttua yhteen, se onnistuu kun massat ovat lämpimiä. Ota siis kaikki valmiiksi työpöydälle ja mittaa kulhoihin. Saippuoita voi valaa erilaisiin silikonimuotteihin tai tehdä suuren palan josta leikataan. Minä leikkaan saippuat aina aika pieniksi käyttöpaloiksi.  Jos sait kipinän kokeilla saippuanvalmistusta,  kannattaa tutkia vaikka Saippuapajan sivuja. Siellä on hyvää ja selkeää tietoa vasta-alkajallekkin. Toinen hyväksi havaittu kauppa on Limepop sieltä olen hankkinut myös tarvikkeita.
10 kommenttia :

 1. Nams miten ihana saippua!Tuo vaahdotettava massa kuulostaa tosi hauskalle!

  VastaaPoista
 2. Mä olen hurahtanut suosimaan saippuapaloja nestemäisen sijaan. Kerran olen itse tehnyt muksujen joulumyyjäisiin, ihan mukavaa puuhaa! Ne ei kyllä ollut näin nättejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sekä, että. Itsetehdyillä ja tarpeeksi pienillä saa vaihtelua nopsesti.

   Poista
 3. Näyttää herkulliselta, mä oon joskus muutama vuosi sitten tehnyt näin (ei tullut kovin herkullisen näköisiä)
  http://onshore-again.blogspot.fi/2012/08/new-soap-from-old-soap.html
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniitahan ne oli!!! Minulla on aina tapana vääntää kaikki epänormaalin näköiseksi :D

   Poista
 4. Jestas, tuollainen palanen sopivalla lautasella ja jo hakisin lusikan :D Kova pala olisi purtavaksi :) Ihanan näköinen on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkoin paljon pieniä paloja laitoin lasikulhoon vessaan. Ei tiedä nappasiko suuhun tosiaan vai mitä! Nuuskia pitää joka kerran ohi mennessä...

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥