Rotunsa ensimmäinen?

Yleensä metsäreissuilta koirat kantaa keppejä ja risuja, meillä se olen minä. Mäyräkoira ei ole niistä tippaakaan kiinnostunut. Kun näin metsälenkillä suuren männynoksaläjän, silmissäni vilahti suuret sarvet seinällä. Koiran seisoessa polulla ja emännän rapistessa puskassa, olisi ohikulkija saattanut luulla Väinön taluttavan minua. Harmiksi en voinut koko läjää tunkea auton takakonttiin vaan valitsin kaksi yhteen mätsäävää oksaa.Kotona kuorin ja kuivatin oksat. Leikkasin oksasaksilla pois ne pikkurisut, jotka eivät silmää miellyttäneet. Lopuksi hioin oksat ja maalasin mattamustaksi. Aluksi ajattelin laittaa sarvet seinälle pelkästään, mutta joku a'haa elämys sai tarttumaan mustaan liitutaulukontaktiin. Piirsin silhuetin kontaktin nurjalle puolella ja leikkasin irti. Muotoilin kuvaa vielä seinällä lisää. Tulin tulokseen, hän on lajinsa ensimmäinen saksanhirven ja kai peuran risteytys, sopivan pullea ja pörröinen näille leveysasteille. Porasin vielä reijät sarviin ja kiinnitin ruuveilla suoraan seinään. Jos vapaalla kädellä piirtäminen ei onnistu, voit etsiä netistä valmiita sihuetti kuvia ja jäljeltää itsellesi sopivan. 


Harmiksi en saa vangittua tuota kokonaisuutta millään kameralla niin, että se näyttäisi niin voimakkaalle kuin luonnossa. Kunhan paksu pilvipeite menisi äkkiä pois ja saisin luonnonvalolla kuvattua, keittiössä on nimittäin suuri valaisin edessä ja kuvissa näyttää siltä kuin valaisimella olisi sarvet. Olen muuten koonnut nyt jonkin aikaa kuvia niistä vähemmän onnistuneista asioista ja ajattelin tehdäkin näistä jutun teille... "Kun kaikki ei mene niin kuin Strömsössä"


Mukavaa alkavaa viikkoa, toivottavasti sää suosii ja saadaan nauttia kauniista syyssäistä! 

16 kommenttia :

 1. Onpa hienosti keksitty. Pörröisyys näkyi vain lähikuvassa, kiitos siitä. Jotenkin Disneymäinen otus. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Ehkä vähän. Onneksi tähän on helppo vaihtaa mikä tahansa silhuetti kun tuohon kyllästyy :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Voi kun kuvista kävisi ilmi miltä tämä tosiaan näyttää seinällä :)

   Poista
 3. Tyylikäs peurahirvi! Ja näyttävä :) Vähänkö tuohon olisi hauska joulun tullen yhdistää punainen nenä! :D Ja joulupallo roikkumaan oksasta? ;)

  VastaaPoista
 4. Komeat sarvet tulikin. Sopii hyvin tuolle sinun risteytyksellesi :) Liisa

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno idis! Meillä on saunassa naulakkona metsästä löytyneet oksat, saisi aika kivan kun osaisin taiteilla seinään sen kauriin pään.

  VastaaPoista
 6. Ei vissisti löydy kenenkään toisen seinältä tätä! :) Good idea!

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥