Bonjour pikkukylästä - Led valokaapeli arvonta!

Jos sinun pitäisi tuoda 90-luvulta jotain tähän päivään, mitä se olisi? Hiusdonitsit, ysärin alun neonvalot vai suuret pipontupsut? Coca-cola jojot vai loppupuolen trumpetti leggarit?

Meitä on pieni bloggaaja porukka jonka sisällä haastoimme toisemme sitten yhteistuumin tuomaan jotain 90-luvun hittejä tähän päivään. Oman idean tiesin heti rakentuvan neonvalojen maailmaan. Olin katsellut pattereilla toimivia valokaapeleita jo aiemmin, tiesin mitä etsin. Suomesta näitä ei löytynyt joten Ebay auttoi tähän, rapakoiden takaa löytyy yleensä mitä vain pienellä vaivan näöllä. Parissa viikossa sitten pikkukylän postilaatikko kolahti ja valot tulivat perille.


Olin suunnitellut seinälle tekstiä. Ja siihen innoitti Ranska ja mahtava Pariisissa sijaitseva Moulin Rouge kaikkine marquee valoineen. Bonjour, eli hyvää päivää on visuaalisesti niin kaunis kuin aina ilahduttava toivotus. Seuraavaksi tuo sana piti saada elämäään. Kyseessä on siis ns. pitkä ja ohut "valonauha", jonka voi taivutella. Muodossa sain sen pysymään niin, että laitoin kirkkaan teippipalan aina kirjainten liitoskohtiin ja annoin valmiin tekstin olla painojen alla päivän.  Seinälle kiinnitin sen pienenpienillä kaksipuoleisen teipinpaloilla.

Mutta voihan valokuvaus sentään. Miten saisin vangittua tuon valon sellaisena kuin se on. Se tuo hauskaa fiilistä niin päivällä kuin illallakin. Sopisi hienosti yövaloksi vaikka lastenhuoneeseen. Tällä voi myös koristella vaikka ulko-oven juhliin tuljoille tai käyttää osana halloween asua! Mielikuvitus vain rajana. 

ARVONTA PÄÄTTYNYT!! (Voittaja Marie E) Joko keksit minkä ysärin sinä toisit tähän päivään? Kerroppa se tuohon alle ja samassa spostiosoitteesi, minulla on nimittäin yksi pinkkivalo teitä lukijoita varten. Ja se voi olla sinun ensi sunnuntaina klo 12:00 kun arvonta aika päättyy. Voit osallistua myös Facebookin puolella, jos se on sinusta helpompaa tai vaikka molemmissa. Sinne pääset TÄSTÄ. Onnea arvontaan! 

78 kommenttia :

 1. Mahtavan hauska tuote! :D
  Ysäriltä toisin takaisin... Hmm... Moni muotipuolen juttu tuntuu jo tekevän tuloaan, joten sanotaan jotain ihan muuta. Toisin takaisin pienet liikkeet, jotka ovat sittemmin kaatuneet isojen ketjujen alle.
  minkamaaria@suomi24.fi

  VastaaPoista
 2. Toivon ysäriltä tähän päivään väriä vaatteisiin ja kotiin.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Ysäriltä toisin tähän päivään kunnon musiikin; 90-luvun alun grungen ja 90-luvun puolivälin brittirokin. Nykymusiikki on suurimmalta osalta niin hirvittävää schaibaa, ettei sitä kykene kuuntelemaan. Sisustus- ja muotimielessä en 90-lukua kauheasti kaipaile...

  VastaaPoista
 4. Musiikki oli hyvää, mukana arvonnassa
  veronica.laitinen@pp.inet.fi

  VastaaPoista
 5. Mä oon tainnut tuoda ysäriltä jo tähän päivään vähän kaikkea! :D Koti on viimeinkin sisustettu kaikilla sellaisilla ysärikalusteilla, mitä lapsena tahdoin. Ja on joukossa vanhempaa ja uudempaakin! :D Rohkeamman värien käytön siirtäisin ehdottomasti ysäristä 2000-luvulle!
  illuusia @ ihmemaassa . net

  Ps. Blogissani on villasukka-arvonta, kannattaa käydä kurkkaamassa!

  VastaaPoista
 6. Hehee en tiedä olenko vielä ihan toipunut 90-luvusta;).Muksujen kanssa yhtenä päivänä katseltiin Pinterestistä millaisia leluja ja karkkeja oli äidin ja isin lapsuudessa ja kyllä saivat mukulat makeat naurut:D.Lempparikarkit toisin takaisin ja koosh-pallerot (lapsille olisi hauskoja).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toipuuko näistä eri vuosikymmenten trendeistä koskaan? :D Mutta mitä on koosh-pallot?? Täytyy googgeloida!

   Poista
 7. Toisin ehdottomasti 90-luvun Tiimarin takas! :D <3 Ihana neonvalo ja hyvinhän onnistuit valon kuvaamisessa, ainaki voin hyvin kuvitella miltä näyttää livenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niiiin vaikea kuvata. Koska valo näyttää lähes aina kuin kuva olisi tärähtänyt :D

   Poista
 8. Jaa-a... kaikista vuosikymmenistä inhoan eniten juuri ysäriä ja en tois sieltä takaisin oikein mitään mitä ei oo jo tuotu. :D Purkkarit, koristossut, revityt farkut ja baseballtakit on jo täällä...

  Sanotaan tv-sarjat. :D

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 9. Musiikki tulee ensimmäisenä mieleen.
  Fb:n puolella myös mukaan.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni toisi musiikkia ja johan niitä on festareita ysärin ympärillä :)

   Poista
 10. Kun en oikein muutakaan keksi, niin sanotaan, että toisin ysäriltä nykyaikaan oman nuoruuteni :D
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Meinasin sanoa, että asenteen, mutta eipä lamanajan lapsen vihainen asenne se ihan paras ollutkaan :D Jotain musiikkia siis toisin minäkin :)
  talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 12. Toisin 90-luvulta tähän päivään itseluottamukseni ja tunteen siitä että pystyn ihan mihin vain. Sen tunteen että maailmassa kaikki on mahdollista. Miten sen tunne väheneekin mitä enemmän ikää tulee lisää:) Peukut pystyssä arvontaan! -Kati katijkallio@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jos vielä koitettaisiin palauttaa tuo asenne, kaikki on mahdollista.

   Poista
 13. SPICE GIRLS TIKKARIT!!!!!!!!!!! :D Niitä on ihan hillitön ikävä. Sieltä sai aina jonku tarrankin. Hyviä muistoja. :)

  laululeija@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Ysäri on aivan liian lähellä, mutta noita neonvaloja haluaisin jonnekin.
  Mukana siis arvonnassa.
  mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Ysärin bändit oli parhaita! Ne siis mielelläni toisin tähän päivään. :) Ja vau, onpas mahtava neonvalo!

  saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Mahtavat valot sait aikaan :) En tiedä, kaipaanko mitään ysärivuosilta. En ainakaan vaatteita :) Ehkä jotain musiikkia. Arvontaan tietysti mukaan :) Liisa

  VastaaPoista
 17. Toisin koivun väriset kalusteet, olen alkanut lämmetä niille! Iiks.
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Lastenhuoneessa olisi varmasti upea!
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 19. Eipä tule mieleen mitä kaipaisin, mutta ainakaan en kaipaa kirsikan värisiä huonekaluja:)

  VastaaPoista
 20. Tää on upee! Ysäriltä toisin ehdottomasti takaisin paksut plattaritennarit, jotka mun riemuksi on takaisintuloaan jo tehneetkin ja kaapista löytyy näitä useampi pari :D kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Aikku
  No, musiikki nyt ainakin oli hyvää ja muoti.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 22. Ysäriajoilta muistan ne neontukkaiset peikot, trollejako ne olivat? Samoin värikkäät pienet tuttikorut oli kaikilla ainakin omalla kotikylällä. Itsestäänaukeavat, kamalat nappiverkkarit oli myöhemmin pop. Ehkä musiikki voisi tulla takaisin, mutta en mä ehkä noita muita kaipaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trollit tosiaan! Käyppäs vilkaisemassa Kootut murut-blogia hän toi ne tähän päivään! http://www.kootutmurut.com/fi/2016/10/03/90s-party-printables-and-pop-blogit-meet-up/

   Poista
 23. Vau! Hauska :D toisin ysäriltä kunnolliset lastenohjelmat :D

  VastaaPoista
 24. Hmm.. Mitään muuta en varmaan toisi kuin musiikin! :D Tosin jotkut tv-sarjat olisivat myös kivoja!

  mimyy93@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Musiikin ja olen huomannut, että olen alkanut lämpenemään 90-luvun muodin vaikutteista. Olen niin musta-valko-harmaa pukeutumisessa, että haluaisin rohkaistua ja tuoda vähän väriä ylleni. Takaisin on tekemässä tuloaan mm. college- ja bonbertakit.

  Ehdottomasti mukana tässä mahtavassa arvonnassa! mariehposti@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla sama mustan puhuva vaatetus... ja olen ihastunut noihin kukka bombereihin :D en tosin tajua miksi!

   Poista
 26. Upea valo! Minä en oikein kaipaa mitään takaisin ysäriltä. Ainoastaan sitä, että osasi elää ilman kännykkää ja nettiä. Kukaan ei peruisi tapaamisia ihan vähän ennen ajankohtaa, vaan sitä mentäisiin silloin, kun on sovittu. Aidompaa läsnäoloa siis toisin sanoen myös, kukaan ei kaivaisi luuria esille kesken tapaamisen (vilkaisen vain ihan nopeasti). Arvonnan jätän tällä kertaa väliin, kun ei tuolle pinkille ole käyttöä meidän talossa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta! Tapaamisissa, on hyv muistaa myös se toinen osapuoli. Ja tunnen kyllä vahvaa syyllisyyttä monen muun ihmisen tavoin varmasti :/

   Poista
 27. Takaisin toisin kinder munien leluista ne kaikki kovat pikku "örkit" (virtahevot, kilpikonnat yms.)
  T: Sirpa
  pynnonensir@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli muuten kivoja. Tunnustan ravistelleeni niitä hiiskatin munia kaupassa silloin joskus....

   Poista
 28. Korkeintaan musiikin ja muutamia hyviä lastenohjelmia. 90-luvun muodista en ole jäänyt kaipaamaan mitään.
  t. Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 29. Ei mitään konkreettista, mutta ehkä se tunnelma, minkä teininä sai, kun kuunteli suosikkibändejään, joista on nykyisin kyllä täysin kasvanut ohi... Arvontaan :)

  VastaaPoista
 30. Hauska arvonta!
  Ysäristä toisin takaisin tietyt syntikkasoundit ja krepatut hiukset ;) Mukavaa loppuviikkoa! psst..jos innostut mosaiikkitöistä niin käy kurkkaamassa Koukuissa -käsityöblogin arvonta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää käydä hetimiten! Mosaiikki onkin ihan vierasta täytyy tunnustaa...

   Poista
 31. No en toisi takaisin ainakaan sitä sivuheittotukkaa otsalla enkä hiuspannalla otsalle nostettua kukkulaa eli hiustyyliä. Ruudullisia flanellipaitoja poolopaidan kanssa puettuna en myöskään kaipaile. Ysärimusiikki sen sijaan kuulostaa vieläkin välillä hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taipus tukka joka aamu sivulle eli "juppikukkulalle" :D apua, sekin nimi muistu mieleen!

   Poista
 32. Musiikki ja oikeat lastenohjelmat tämän nykyisen kuran tilalle kiitos ;)

  cloudberryshake (at) gmail.com

  VastaaPoista
 33. Musiikin toisin takaisin =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Henna28
  Hauska aihe ja minua naurattaa äidin ja isän kampaukset, vaatteet yms. mutta oli 90 luku minulle kivaa lapsuusaikaa ja lastenohjelmat oli hyviä, parempia kuin nyt.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 35. 90-luku oli kamalan tyylistä, mutta olisiko hiusmuodissa jotain kivaa. Silloin taisi olla vielä permanentit muotia. Salaa haaveilen pitkissä hiuksissani permanentista.
  t. Minttu
  kirppuilija@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Tuolta ajalta tulee ensimmäisenä mieleen ne muoviset tutit, joita oli erikokoisena ja erivärisenä. Ja niitä käytettiin siis kaulakoruina. Ei muuta kuin tutti kaulaan :)
  Mukana kivassa arvonnassa.
  T: Miukkis
  birgit82@suomi24.fi

  VastaaPoista
 37. Suuret pipontupsut ois kivoja.
  texas-86 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä niistä vedettiin niitä naruja irti ja laitettiin oman toppatakin vetuketjuihin!

   Poista
 38. Peppi
  Olihan se nuoruusaikaa ja se on aina kiva muistella. Kiva arvonta.

  peholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥