Pyörivä tarjoilulautanen purkinkannesta

Astiapesukoneen tyhjennys, aina yhtä "plääh"-juttu, paitsi tänään kun se idea taas iski. Astiat meni kaappii kuin lentämällä, samalla kun puristin kädessä tiukasti punajuuripurkin kantta. Sen jälkeen tutkimaan kaappeja, missä olisi joutava iso tarjoilulautanen. Yksi lasinen löytyi. Ei mikään ykkösvaihtoehto, mutta duunattavissa oman näköiseksi. Aamutossuissa autotalliin. Olin niin innoissani, ettei kenkiä kerennyt ajatella. Maalipurkki ja hiukka väriä. Myhäilevin mielin sisälle odottelemaan maalin kuivumista kahvikupin äärelle. Jos et ole vielä aiemmin blogiani lukenut, et ehkä vielä tiennyt, että useat projektit lähtee liikkeelle juuri näin! Näen jotain ja sitten se on menoa...Oletteko tutkanneet uusia säilykepurkin kansia, ainakin Felix:n kannet ovat uusiutuneet jo jokin aika sitten. Ne on hassuja, niissä on pyörivät reunat. Oli pakko käydä Felix:n sivuilla utsimassa miksi? Vastaus löytyi helposti : "Helppo avata -kansi koostuu kahdesta eri osasta: tuotteen ilmatiiviinä pitävästä osasta sekä irrallisesta avausrenkaasta, joka saattaa olla löysäntuntuinen, vaikka kansi olisikin tiukasti kiinni. Kantta kiertävän renkaan ansiosta kansi on helppo vääntää auki pienemmilläkin käsivoimilla ja ilman erillisiä työkaluja." Tälläisestä Helppo avata-kannesta se ajatus sitten lähtikin, voisiko tälläisestä toteuttaa pyörivän tarjoilulautasen? 

Lautasen ja kannen lisäksi tarvitset: spraymaalia, pikaliimaa ja huonekalutarroja tai vastaavaa paksua luistamatonta kumia. Lautasen maalasin vain alapuolelta, jotta elintarvikkeet voi laittaa edelleen lautaselle ja purkin kansi tarvitsee maalata vain kuvan puolelta.
1. Levitä liima kannen alapuolen reunoista.
2. Kiinnitä kansi pohjaan keskelle.
3. Kiinnitä tarrat/kumi pyörivään keskiosaan. Tämä on välttämätöntä jotta kannen keskiosa kestää paikallaan ja lautanen pyörii. Käännä tarjoilulautanen ympäri ja täytä herkuilla. Muista pestä hellästi käsin. Videon valmiista pyörivästä lautasesta näet tästä.10 kommenttia :

 1. Miksi mä vieläkin hämmästyn näitä sun keksintöjä? :D Toistan itseäni - oot huikee!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö? :D Joskus hämmästyy itsekkin kun ei tosiaan tiedä mistä kaikki ideat tursuaa :D

   Poista
 2. Varsin kätevää korkin käyttöä!
  Joskus sitä on havaittavissa samaa: ei väliä mikä tilanne on: kun idea tulee, se pitää koettaa toteuttaa heti, eikä hetken päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle kävi kuin pikkulapselle en laskenut kannesta irti vaan se oli toisessa kädessä niin kauan, että pääsin autotalliin :D

   Poista
 3. Mä ihailen näitä sun inspiroitumisia todella paljon!

  VastaaPoista
 4. Ahaa! En ensin tajunnut yhtään tätä, mietin et miten hitossa se muka pyörii, mutta kyseessä olikin joku uusi kansi, johon en ole itse vielä törmännyt :D nerokasta!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Tätä pitää jatkokehittää vielä :D Uusia liimauksia täällä menossa!

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥