Peltikaapille uusi ilme

Hiki-lika-töhnä. Kolme kovaa duunarin merkkiä. I love it - kunhan ne ovat oikeassa paikassa, mutta ei meidän olohuoneessa johon ajattelin sijoittaa uuden peltikaapin. Uusi saattaa olla väärä sana kun sen käy hakemassa romuläjästä. Kaappia pestessä sen sisään oli tarttunut tosiaan aika vahva työmiehen tuoksu, vaan onneksi on olemassa kunnon pesuaineita. Pesun jälkeen poistin rasva- ja liimatahrat ja pesin pinnat vielä kertaalleen. Kirpakan keltainen väri paistoi hämärässä illassa melkoisen voimakkaasti silmiin. Oikeassa ympäristössä tuo olisi varmasti ollut makea noinkin. Kaipasin kuitenkin nyt jotain meille sopivaa.


Halusin kaapista mattamustan ja maalasin sen Mastonin 121 mattamusta alkydimaalilla. Maali oli nopeasti kuivuvaa ja hyvin peittävää. Maalasin kaapin kuitenkin kahdesti pienellä telalla.  Lisäsin oviin messingin väriset etikettipidikkeet liimamalla. Koska halusin lukot pois ovista, mietin pitkään mitkä vetimet olisivat juuri ne sopivat. Seikkailin netissä muissa asioissa, tutkiessani opiskeluasioita ja törmäsin jo työssä tutuksi tulleisiin messinkisiin sprinklerisuuttimiin. Melkoisen etsinnän ja puhelinrumban jälkeen sain kotiutettua niitä neljä kappaletta. Ne olivat kuin piste i:n päälle. Kaappi sai oman leimansa ja tekijälleen omintakeisen tyylin. Moni ei uskonut aluksi, että toisin sen kirkkaan keltaisen kapistuksen olohuoneeseen, mutta siinä se nyt on! Mitä pidätte, onko in vai out? Oikeastaan ei sen väliä, sillä minä olen aivan hulluna tähän 

Huomaan muuten selkeästi omassa sisustustyylissäni muutoksen, ensin pyrin mahdollisimman yksinkertaiseen. Mustaan ja valkoiseen. Ihan kuin olisin hakenut jotain nolla tilaa jonka pohjalle voi luoda uutta. Nyt kaipaan selkeästi kerrostumaa jotain kummallista industrial sisustuksen ja hempeilyn sekametelisoppaa. Apua! Mutta mihin johtaa tämä putket+pastelli kombo vuonna -79 rakennetussa talossa? Sitä en osaa vielä sanoa. Se jää nähtäväksi! Uskallatko pysyä vielä matkassa? Minulta on toivottu myös enemmän kuvia siitä  missä ympäristössä nämä kaikki DIY jutut ovat ja lupaankin kuvat tästä eteenpäin enemmän jälleen sisustuspainotteisesti, jotta näette mikä on mihinkin päätynyt.

26 kommenttia :

 1. Mä olen ihan hulluna noihin vetimiin, ja kokonaisuuteen toki myös. Juuri sopivan raffi mutta silti täysin `salonkikelpoinen`.

  VastaaPoista
 2. Upea lopputulos! :) Kyllä olisi myös mielissään. Ja kerroksellinen sisustus on jees, se tuo kodista asukkaansa näköisen. Miksi seurata yhtä sisustuslinjaa kun voi tehdä monipuolisesti unikin kombon :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtavaa! Vetimet on tosiaan piste iin päälle. Hauska idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on! Ne jäi kummittelemaan mieleen ja oli pakko toteuttaa. Olin laittamassa tähän ihan toisia, mutta sitten se iski :D

   Poista
 4. Aivan mahtava kaappi tuli ja todellakin nuo vetimet on upeat. Liisa

  VastaaPoista
 5. Wau hieno tuli! Nuo vetimet on hauskat. Tyylikäs koko tuo sun toimintapiste! Tykkäskö mieskin vai pyörittelikö päätään? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaista kaappia kauhistele, mukisematta kanto mustan sisään :D Vetimiä ihmetteli mut toi viilan käteen asti, että sain sovitettua ne paikalleen. Oman kaapin ovi näyttää jo käyvän, eli kaikki kunnossa :D :D :D

   Poista
 6. Vitsi miten hieno siitä tuli! Mäkin olen tuollaisia etsiskellyt, mutta laiha saalis on toistaiseksi ollut. Mulle ois kelvannut ehkä tuo keltainenkin, mut mattamusta on aina hyvä vaihtoehto! Mitä muuten säilytät niissä? onko niissä hyllyjä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olet FB:ssa laitappa oman alueen annetaan/roskalava palstoille kyselyä. Saatat tehdä yllättävän löydön. Hyllyt nyt ylhäällä ja alhaalla korit. Hyllyt tulossa kahteen ja toiseen kahteen muu "joustavampi" ratkaisu. Niistä sitten tuonnempana lisää. Ihan yleiseen papereide/kynttilöiden/jne säilytykseen.

   Poista
 7. Tämä nousi mun lemppariksi kaikista upeuksista mitä olet tehnyt. Niin huippu. Haluu tollasen kans (sit kun iso talo) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi tehdä niin kyllä itsellekkin ja nyt sai musta helmikynttelikkö itselleen "parin" sopivat kivasti samaan tilaan.

   Poista
 8. Eikös tuo keltainen ois ollut tosi kiva retroväri :D

  VastaaPoista
 9. On kyllä huippuhieno kaikkine yksityiskohtineen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari kauniista kommentista ♥ Yksityiskohdat kruunaa kyllä kaiken.

   Poista
 10. Hei aivan huippu, tuo musta on nappivalinta!

  VastaaPoista
 11. Upea kaappi saisimpa minäkin tuolaisen säilytyskaapin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt vaan maalisutit suttaamaan ja kaappia ensin etsimään :)

   Poista
 12. Hieno on! nou hätä, mustavalkoisuus ja industrialsekametelisoppa kuulostaa oikein hyvälle :D

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥