5 vinkkiä tuoksuöljyn käyttöön + huonetuoksun ja huuhteluaineen teko

Lemu-Leena ilmoittautuu! Minä tykkään, että meillä kotona on sekä siistiä ja tuoksuu hyvälle, joten koivutolua kuluu. Tykkään myös huonetuoksuista ja tuoksukynttilöistä. Hajustetusta huuhteluaineesta ja hajuvesistä. Ihmiset jakautuvat varmasti kolmeen joukkoon tässä asiassa. On niitä ketkä rakastaa erilaisia tuoksuja, niitä jotka inhoaa kaikkea lemuavaa ja niitä ketkä harmiksi ovat niille yliherkkiä

Tasapaino on kuitenkin oltava ja tolkku näissäkin asioissa. Jos meillä on huonetuoksu olohuoneessa, ei polteta tuoksu kynttilöitä. Jos pyykinpesuaineessa on tuoksua, ei käytetä huuhteluaineessa tuoksua. Itse käytän hillitysti myös henkilökohtaisia tuoksuja, jos tulet lähellä varmasti nenäsi sen aistii, mutta et huomaa saapumistani Siwan ovesta. You know what I mean? 

Nuuuusk nuuuuusk... viikolla oli vaikea vastustaa uutta postista putkahtanutta pakettia. Eniten odotin uutta tuoksua "puhdas pyykki", se todentotta tuoksuu juuri sille. Tällä kertaa päätin kokeilla sitä kahteen asiaan. Huonetuoksuun, sekä huuhteluaineeseen. KYLLÄ! Tuoksuttoman huuhteluaineenkin voi "maustaa" itse. 

Vinkki 1 Huonetuoksu tosiaan syntyy minuutissa. Tarvitse vain kapea kaulaisen lasipullon, grillitikkuja, tuoksuöjyä ja jojobaöljyä. Älä kokeile rypsi- tai oliiviöljyä, luota minuun olen testannut! Nämä öljyt ovat liian paksuja ja eivät toimi. Jojobaöljy on kevyt ja toimii minusta tähän mennessä parhaiten. Sitten tulee salainen ase kirkasviina! Se auttaa tuoksua imeytymään tikkuihin, kun taas öljy pitää tuoksun pitkään. 

Kaada pulloon pari senttiä öljyä (minulla n.40ml), lisää sekaan 1tl kirkasta viinaa ja 10 tippaa tuoksua. Katkaise grillitikut ennen pulloon laittoa, jotta ne imevät tuoksun paremmin. Mitä enemmän tikkuja sitä voimakkaampi tuoksu. Ja valmista on, tämä tuoksu on minusta parhaimmillaan seuraavat 2-3viikkoa. Tuoksua voit säätää omalle nenälle sopivaksi lisäämällä tai vähentämällä tippoja.


Vinkki 2 Monesti kaupan huuhteluaineet ei miellytä ja tuoksu on liian voimakas. Oman herkullisen hajustetun huuhteluaineen teko on helpompaa kuin osasit ajatella. Laita tuoksuton huuteluaine lokeroon ja lisää tippa, kaksi tuoksua päälle. Kone tekee loput! Suosittelen, että aloitat yhdestä tipasta ja lisäät sitten sen mukaan mitä itse haluat. Minä pidän miedosta tuoksusta ja kaksi tippaa on juuri sopiva.

Vinkki 3 Tuoksuvat lamput. Jos kotona ei tule kuuloonkaan jostain syystä kynttilänpoltto voit sipaista lamppuun hiukan tuoksuöljyä ja kun sytytät sen tuoksu leijailee huoneessa. Muista laittaa tuoksu vaikka talouspaperin palan kanssa. Mutta älä heitä paperia menemään vaan....Vinkki 4 .... imuroi se! Saat kerralla koko kotiisi hyvän tuoksun siivouksen yhteydessä.

Vinkki 5 Siivoamisesta puheen ollen, voit tipauttaa tuoksuöljytipan myös pölyjen pyyhkimisveteen.

Muistathan maltti on valttia, kokeile aina ensin tipalla ja lähde siitä sitten eteenpäin. Tuoksuöljyä voit ostaa netistä monesta paikasta. Laita googleen hakusanaksi tuoksuöljy ja heti aukeaa monta vaihtoehtoista nettiputiikkia. Puhdas pyykki tuoksun hankin Saippuapajasta.

Raikkaita syksytuulia ja mukavaa viikonloppua pikku kylästä! 

8 kommenttia :

 1. Kiitos vinkeistä! Itse tykkään käyttää myös tuoksutippoja. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat ihan tosi käteviä. Ja sopii moneen paikkaan :) tulossa vielä lisää vinkkejä!

   Poista
 2. Enpä ole koskaan kokeillut. Kiitos vinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kannattaa ehdottomasti kokeilla. Jokaiselle löytyy varmasti omat lempituoksut niitä on niin monta!

   Poista
 3. Kiitos vinkeistä! Huonetuoksu pyörinyt kauan mielessä toteuttaa. Ainekset on. Pitää ensin odottaa, että kaupasta ostamani tuoksu loppuu, niin saan siitä hyvän lasipullon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan tehdä itse! Saa nopsasti vaihdettua tuoksua kun ei tee liian isoa satsia kerralla :)

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥