Herkuttelijan kynttilä: Maitoa ja keksiä, ole hyvä!

Sade sää onmitä oivallisen syy sotkea koko keittiö ja tehdä kynttilöitä. Herkulliset kynttiltuoksut täyttää kodin, sisään astuva luulisi minun leipovan. Noh tavallaanhan minä leivoinkin, tein keksejä! Tosin kynttilämassasta, "cookie"-tuoksu tulee kynttilätuoksusta jota lisään massaan. 

Minusta mikään ei ole niin mukavaa kuin uuden oppiminen ja hulluttelu! Ilman sitä ei takuulla pärjäää kukaan tässä maailmassa. Luovasti hullu on minusta oiva kuvaus DIY ihmisille. PItää olla mielikuvitusta, avoin uusille asioille ja oppia sekä tutkia jatkuvasti. Tämä blogi on minulle vastapainoa työlle, se antaa mielelle puuhaa ja nautin joka ikisestä tekemästäni asiasta. Toivottavasti se välittyy myös teille siellä ruudun toisella puolella.


Mennäänkö tämän päivän kynttilään? Kekseihin ja maitoon. Klassinen herkku, jota ainakin lapsena nautin useasti, nykyisin ihan liian vähän! Kynttilä on toteutettu samaan lasiin kuin "Caffe Latté-kynttilä" sen löydät täältä.   Kynttilässä on käytetty valkoisten kynttilöiden jämiä ja lisätty vielä joukkoon valkoista kynttiläväriä, jotta vari olisi täydellinen maidon valkoinen. Keksi on puolestaan tehty ruskeasta kynttilästä, siitä olisi saanut vielä kauniimman ruskealla värillä. Valitettavasti se oli loppu. Keksin sisus on valoista kynttilämassaa. Lasi on edellisen tapaan kylmä-kuumalasi. 

Huopatimanttien ohje TÄSTÄ! 

Keksiin tein itse muotin. Liimasin erikeeperillä keksejä peltipohjaan ja kaadoin päälle muottiaineen, jonka olen ostanut joskus kauan sitten. Se on Silcom kaupasta, kannattaa tutustua tuotteisiin. Muotti kuivui n. vuorokauden, mutta valitettavasti ei keksien kohdalta. Nostin muotin sitten pöydälle kuivumaan ja pinnastahan tuli hauska vaikkei siinä "oreo" tekstiä olekkaan. Kaadoin muottiin ruskean massan ja annoin niiden jähmettyä ennen irroitusta. Laitoin kynttilälangan valmiiksi lasiin. Sulatin valkoisen massan, lisäsin "cookie"-tuoksua ja vatkasin sen vispilällä kevyeksi vaahdoksi. Laitoin vaahtoa keksin puolikkaiden päälle ja painoin kannet päälle. Sulatin massan uudellen hiukan juoksevammaksi ja kaadoin lasiin. Odottelin hetken, että "maito" jäähtyy hiukan. Sen verran, että massa oli pehmeää jotta pystyin painamaan keksin siihen. Leikkasin keksi hiukan alalaidasta, jotta se asettuu kauniisti.

Tämä kynttilä vaati hiukan vaivaa muotin osalta, mutta nythän se on minulla sitten valmiina odottamassa jo uusia kynttilöitä ja muita projekteja.


P.S. Muistathan kynttilää ei koskaan tule jättää valvomatta ja jokainen askartelee omalla vastuulla.

9 kommenttia :

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥