Loistava hehkulamppukynttilä

Halusin kokeilla tehdä hehkulampun näköisen kynttilän joka todellakin hohtaa pimeässä. Eilisessä postauksessa näytin teille kuinka syntyy muotti tälle kynttilälle. Jos se jäi välistä niin kurkistappa tästä. Minulla oli varastossa  Partyliten glolite kynttilän jämiä, niissä parafiinimassa on ns. hohtavaa kun sen sytyttää. Eli massa oli juuri sopivaa tähän hehkulamppu projektiin myös sen vuoksi etten tiennyt kuinka paljon muotti kestää lämpöä. Parafiinillahan on matalampi sulamispiste kuin steariinilla.


Otin muotin esille ja leikkasin sen yläreunaan viillon alkuun reiän, josta saisin sulaneen massan sisään ja sydän langan pystyyn. Kun reikä oli valmis pujotin muotin takaisin ehjään muovituoppiin. ja laitoin pakkaseen viilenemään. Tämä siksi ettei minimoisin muotin sulamisen valussa. Sulatin kynttilänjämät vesihauteessa. Annoin massa hiukan jäähtyä ennen kuin otin muotin pakkasesta. Pujotin keskelle kapean enkelikello-kynttilän tavallisen sydänlangan sijasta. Kaadoin sulaneen kynttilämassan reijästä sisään ja siirsin muotin välittömästi jälleen pakkaseen jäähtymään. En tiedä oliko taika tässä vai muotin yleisessä kestossa, mutta se kesti täydellisesti massan lämmön ja sisältä kuoriutui aika upea hehkulamppukynttilä! 

Kiinnittin keittiötölkin pohjalle vanhan lampunkannan ja kiersin kynttilän paikalleen, sillä siinä oli ihan super siistit kierteet. Muotti jäljentää siis todella hyvin pienetkin uurteet. Sytytys ja hetken kuluttua lamppu valaisi pimeässä huoneessa. Voi onnistumisen iloa ja riemua. Idea jonka näin mielessä oli toteutunut! Aina ei tosiaan näin käy. Toisinaan ideat ovat niin päättömiä, ettei niiden onnistuminen taitaisi edes olla mahdollista!! 


Tässä kynttilä on juuri sytytetty eikä massa vielä hehkuläpi. Tältä näyttäisi siis tavallinen steariinikynttilä.


10 kommenttia :

 1. Kyllä tuli hieno kynttilä, tämä vetoaa mun huumorintajuun ja on kauniskin vielä :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis kynttilä ja sen toteutus muotteineen lähentelee jo alkuperäisen hehkulampun keksijän T.A.Edisonin nerokkuutta.

  VastaaPoista
 3. Pelle peloton! ;) Hieno tuli. Tää on kyl sarjassamme projekti, johon ei kyl ihan kuka tahansa ryhdy... Mut saan kyl hyvin kiinni siitä et kun idealammpu syttyy (tällä kertaa konkreettisesti), se ei vaan jätä rauhaan. :)

  VastaaPoista
 4. Yhdyn Sannan kommenttiin :) Olet kyllä sellainen Pello Peloton <3
  Ihan huikeita kokeiluja.

  VastaaPoista
 5. Olipa taas pari oikein huikeaa ideaa. Kiitos niistä. Minä jo kävin näitä tuolta facen kautta katsomassa aiemmin pikaisesti. Tämä rouva lomailee, niin en ole täällä blogeissa juurikaan ollut. Liisa

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥