Tee oma vaniljasokeri ja herkullinen pikku purkki

"Kesä herkut ihanat, punaisina hehkuvat. Suuhun marja makoisa tai vaniljalle maistuva". Ei taida Eino Leinoa minusta tulla vielä tuolla runolla... Siitä kuitenkin saa kiinni mitä on luvassa. Kaupasta saa vanilja sokeria, mutta oma tekemää ei voita mikään. Sen maku on ihan toisissa ulottuvuuksissa. Tarvitset vain 2,5dl sokeri, yhden vanilja tangon ja tehosekoittimen. Kaikki vain kerralla pottiin ja surinaa koneeseen. Kesän herkullisin ja nopein juttu! Lisäksi se säilyy kauan. 

Tämä on myös kiva mökki- tai kyläilytuliainen kesävieraalta. Siihen kun tekee vielä oman herkullisen mansikkakermakakkua muistuttavan purkin. Tarvitset vain lasipurkin, jossa on tiivis kansi. Punaista kuumaliimaa ja askartelussa käytettävää lumimassaa, jota saa askartelukaupoista. Sekä kertakäyttöisen pursotuspussin, näitä myös aivan lähimarketin hyllyiltä. Lisäksi olen askarrellut pienet mansikat päälle fimomassasta. Tee ensin kuumaliimalla "hilloreunat", pursota sen jälkeen "kermainen" päällinen. Upota halutessa pikkuisia mansikoita massaan. Anna kuivua ja vie herkullinen purkki joko omaan tai kaverisi kesäpöytään 12 kommenttia :

 1. Oi, miten herkullinen ja kaunis purkki! Itse teen vaniljasokerimme, niin että upotan käytetyt vaniljatangot antamaan lisä makua lasisessa purkissa olevaan sokeriin. Täytyypä kokeilla tätä tehosekoitin versiotakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapojahan on monia. Tein ennen noin kuten sinä... Sitten kuulin tästä tavasta ja on minusta parempi 😊

   Poista
 2. Kiitti ohjeesta ja purkki on kaunis. Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 3. mikä on "miehet mansikat"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan tosi miehisiä mansikoita :D korjattu! Hassusti se sana sinne putkahtanut.

   Poista
 4. Kiva purkki ja sisältö. Mun täytyy tehdä myös tuolla tavalla vaniljasokeria.

  VastaaPoista
 5. Oolalaa mikä ihana kansi! Pitää kokeilla kyllä tuota vaniljasokerin tekoa, hyvä vinkki. :)

  VastaaPoista
 6. Vaniljasokeria täytyy kyllä kokeilla - vanilja on yksi suosikkimausteistani - kiitos vinkistä 😊

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥