Hehkulamppukynttilä ja itsevalmistettu muotti

Yön pimeinä tunteina päässä raksutti idea riihi. Kaikki lähti liikkeelle risahtavasta lampusta. Siitä kuinka hauska olisi hehkulampun mallinen kynttilä, joka hehkuisi. Aikamoisilla aasinsilloilla siis taas idea sai alkunsa.Itse tehtyjä muotteja tarvitsee aina silloin tällöin, joten aloin miettiä mistä saisi edullisesti tehtyä niitä. Mieleen tuli ensimmäisenä liivate.  Se varmasti repeytyisi kuitenkin helposti. Sekaan olisi saatava jotain. Aikamoisella etsinnällä olin tullut siihen tulokseen, että sekaan voisi kokeilla glyserolia. Ballistisenhyytelön tekoon ainakin sitä käyttävät, joten miksi ei muotteihin!

Glyseroli on hajutonta ja väritöntä nestettä, joka sitoo kosteutta itseensä. Sitä käytetään mm. kosteusvoiteissa. Suuntasin siis apteekkiin kyselemään ja sieltähän sitä sai. Gelatiinia hain puolestaan lähikaupan leivontahyllystä. Mietin oikeasti voiko kerrankin onnistua näin helpolla vai meneekö ihan pieleen. Pienten kokkaus tsembaloiden jälkeen minulla oli edessä muovituoppi, jonka sisällä lilli hyytelöä. Keskellä törötti hehkulamppu.Odotus palkittiin ja mukista kuoriutui kiinteä muotti. Leikkasin varovasti terävällä veitsellä hyytelöä auki ja poistin hehkulampun sisältä. Muotti olisi valmis, vaan kestäisikö se lämmintä parafiinimassaa? Ohjeet kynttilän tekoon saat huomenna. Nyt voit kipaista ostoksille ja valaa muotin valmiiksi.

HUOM! Näin voit valmistaa muotteja myös kipsitöihisi! Parasta tässä muotissa on se, että se on uudelleen käytettävissä. Laitat muotin astiaan, sulatat mikrossa ja valat uudelleen! 

10 kommenttia :

 1. Mä olen ihan sanaton taas kerran!

  VastaaPoista
 2. WHAAAT. Mistä näitä mahtavuuksia kumpuaa?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on kyllä sellaisia ideoita, et ei pysty toteuttamaan :D ne on niin utopisia. Mutta tää onneksi onnistui!

   Poista
 3. Fb:ssä tihrustelin tuota kuvaa ja ihmettelin, mistä on kysymys. Aivan huippuidea tehdä tuollainen kynttilä ja muotin teko huippuhuippuidea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskinta, että hehkulamppu todella hehkuu! Muottiainetta tulee kyllä itse käytettyä varmasti monesti.

   Poista
 4. Huippua! Betonitöihin juuri olen metsästellyt muottiainetta ja kaikki niin hurjan kalliita. Kiitos kiitos tästä! Ihana kynttilä. Mikä huima idea! Olet käsittämätön ideoinesi!
  Terkuin SaraV.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Suurempiin töihin glyserolia saa netistä edullisemmin kuin apteekista.

   Poista
 5. Todella välkky idea taas. Kirjaimellisesti loistava. Kokeilen varmasti muottia ja odottelen sitä kynttiläohjetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava on aika sattuva sana :) kiitos! Huomenna tulee ohjetta.

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥