STOP KUTINA! Tee itikan puremiin voide, sekä purkki maitopurkinkorkeista

iiiiiiiiiiiii...iiiiiiiiiiiii... PLÄTS! Ja patti on valmis, kutina ja kutka on inhottava ja sitten kenkuttaa jo mieltäkin. Olen aiemminkin tehnyt kotikosmetiikkaa, tästä näet kaikki vanhemmat postaukset. Nyt ajattelin jakaa hyvinkin ajankohtaisen vinkin, nimittäin reseptin joka minulla toimii tosi hyvin kiusallisen kutiseviin itikan puremiin. Sekä vanhan vinkkini kätevään rasiaan joka syntyy maitotölkin korkeista.


VINKKI! Rasiasta saat nestetiiviin laittamalla liimaa kauluksen ulkopintaan ennen kuin napsautat sen paikalleen korkkiin.

Itikkavoiteenpohja on aiemminkin käyttämääni karitevoita ja kookosöljyä. Karitevoi löytyy pienissä rasioissa luontaistuotekaupasta ja kookosöljyä saa ihan ruokakaupanhyllyltä. Lisäksi tarvitset pikkaisen hunajaa, eteerisistä öljyistä eukalyptystä, sitronellaa ja piparminttua. Itse käytän Frantsilan öljyjä, ne löydät täältä. Kaksi ensimmäistä öljyä ovat antiseptisiä ja kolmas piparminttu viilentää. Sulatukseen on kätevä käyttää vauvojen kertakäyttö tuttipullopusseja. Ne kestää mitä parhaiten kuuman vesihauteen, eikä tarvitse sotkea astioita.

Resepti kahteen rasiaan: 1,5 rkl karitevoita, ½ tl kookosöljyä, 2 tippaa juoksevaa hunajaa, 5 tippaa eukalyptystä, 5 tippaa sitronellaa ja piparminttua 15 tippaa. Eteeristen öljyjen määrää voi säädellä oman "maun" mukaan. Minusta tama suhde toimii hienosti.


Laita karitevoi ja kookosöljy pussiin. Anna pussin olla kuumassa kiehautetussa vedessä hetken, että massat sulavat yhteen. Avaa pussi ja tiputa sekaan eteerisetöljyt. Sekoita sisältö yhteen. Leikkaa saksilla kulma auki ja valuta massa rasiaan. Anna jähmettyä viileässä. Voide on hyvä säilyttää jääkaapissa, viileä voide tuntuu entistä paremmalta. Puremiin riittää minulla pieni sipaisu.

Tämä on myös kiva pieni mökki vieminen tai helppo ottaa mukaan matkalla. Iloisia kesäiltoja!

6 kommenttia :

 1. Ja tätähän olisi tänä kesänä tarvittu. Ihan mielettömästi inisijöitä, vaikkei normisti pihassamme niitä ole juuri koskaan pyörinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä riittää syksyyn saakka. Eikun testaamaan vaan 😊

   Poista
 2. Täm on ihan mahtava ohje, täytyykin ottaa talteen. Kiitos kun jaoit:)

  VastaaPoista
 3. Hauska idea, kiva kun kehittelit tuota mainiota rasiasysteemiä vedenkestäväksi.

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥