Leijuva vesihana-putous puutarhassa

Muistattako edellisen leijuvan kannun, jonka tein pääsiäisen tienoita? Käy kurkkamassa muistin virkistämiseksi tästä. Silloin lupasin tehdä teille ohjeet hanaan, joka leijuu ilmassa ja josta vesi virtaa oikeasti.


Kuvaan ei saanut valitettavasti vangittua, joten päätin ottaa pienen pätkän elävää kuvaa teille.


Homma on hyvinkin simppeli, mutta suunnitteluun meni kyllä oma aikansa. Voisi sanoa voi oivaltamisen ilo ja  raivoamisen riemu! 

Tarvitset tähän kannun/astian sen siis johon haluat veden valuvan. Astian on hyvä olla tarpeeksi suuri pumppuun nähden. Minulla oli nyt niin pieni pumppu käytössäni, hyvä kuin pumppu jaksoi nostaa veden putkeen. Hankinta listalla siis seuraavaa kokoa oleva, jotta veden saa virtaamaan vuolaammin.

Astian ja pumpun lisäksi tarvitset messinkihanan, akryyliputkea ja johdoille tarkoitettua kovaa suojaputkea(en tiedä oikeaa nimeä), sekä porakonetta. Akryyliputken pituus riippuu pumppusi kyvystä nostaa vettä. Minulla se on n. 35cm pitkä ja 1,5cm halkaisijalta. Valkoinen suojaputki on juuri sen kokoista, että se mahtuu tiiviisti akryyli putken sisään (musta pieni mötikkä valkoisessa putkessa on pumpun oma osa, joka on liitetetty jo valmiiksi). Sitä tarvitset n. 10 cm ja 3,5 cm pätkät. Jos sinulla on isompi akryyliputket kannattaa nämä tehdä suhteessa myös isompana. 


Asenna ensin 10 cm putki painamalla kiinni pumpun ulostuloon.  Putken on hyvä olla tiukka, jotta vesi  nousee ylös eikä vuoda. Paina sen jälkeen akryyliputki kiinni muoviputken päälle.            

Ota sen jälkeen pienempi 3,5cm putki ja poraa keski kohtaan PALJON pieniä reikiä eri kohtiin. Vesi valuu näin paremmin ulos putkesta. 

Sen jälkeen työnnä rei'itetty putki hanan sisään. Putken reunan tulee jäädä hanan ulostulon tasolle.
Paina hana kiinni akryyliputkeen. Kokonaisuus näyttää tältä.

Nyt voit kiinnittää pumpun astian pohjalle. Jos hana ei pysy pystyssä itsestään(ei ainakaan tämä!) laita ympärissä ja päälle muutama isompi kivi.


Kytke virta ja  sinulla on  uusi ja erilainen vesiaihe ulkona. Laitan teille uuden kuva ja videon kunhan saan suuremman pumpun ensi viikolla. Sitten tulee kysymys, missä voit bongata suomessa JÄTTI ison hanan?

14 kommenttia :

 1. Vaude! Tätä täytyy kokeilla itsekin 😊 Ja eix se jättihana lintsillä ollut? 🙃

  VastaaPoista
 2. Särkänniemestä löytyy☺️ Hieno!!

  VastaaPoista
 3. Todella hieno! Täytyy vinkata tämä äidilleni, kun hän uudistaa puutarhaansa. :)

  VastaaPoista
 4. Oi vitsit miten hieno! Tämän voisi kyllä toteuttaa omaankin pihaan (sitten kun talo joskus valmistuu). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten ehtii :) onko teillä jo valmistumis ajankohdasta aavistus.

   Poista
 5. Matka keitaalla on iso leijuva hana. Muuten mistä ostit akryyliputken?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sitä hain! Matkakeitaalla! :D akryyliputkea sain meiltä sellaisesta erikoiskaupasta jossa myydään muoveja ja pleksejä ym. Voi löytyä rautakaupasta. Kannattaa googlettaa, voi löytyä helpommin.

   Poista
 6. Hauska idea :) Onpa sinulla taas täällä blogissasi tapahtunut vaikka ja mitä, kun en ole ehtinyt poikkeamaan. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on lukeminen jäänyt vähemmälle, johtuu ihan noista ihanista ilmoita joita oli. Nyt taas joutaa lukemaan kun näyttää vettä tulevan... :/

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥