Pullonpohjan poisto poksauttamalla (video)

Kesän myötä pomppaa esille aina erilaisia "Tee-se-itse" trendejä ja yksi näistä on pullonpohjan poisto. Kuka rakentaa näistä mitäkin. Toiset käyttävät pohjat kivetyksissä ja betonivaluissa koristeena ja toiset rakentavat valaisimia. Itse olen aiemmin tehnyt tällä tekniikalla roikkavalot siideripulloista. Jutun ja ohjeet voit käydä vilkaisemassa tästä.

Roikkavalot on edelleen samoilla paikoilla kotona ja on ollut makuuhuoneen suosikki valaisin tähän mennessä.

Nyt kuitenkin siihen pullonpohjan poistoon. Tarvikkeet ovat pullon lisäksi: villalanka, asetoonia sisältävä kynsilakanpoistoaine, sytytin, astia jossa jääkylmää vettä (jäitä voi lisätä, jos hanasta ei saa tarpeeksi kylmää!). Omaan suojaukseen hanskat ja suojalasit. Työalusta tulee olla palamaton. Tulen kanssa ei koskaan voi olla liian varovainen. 

Kiedo villalanka tiukasti pullon ympärille. Paksumpaan viinipulloon olen laittanut n. 10 kierrosta 7-veljeslankaa. Kastele lanka kynsilakanpoistoaineella kunnolla, älä anna valua pullon kylkiä pitkin. Sytytä lanka ja pidä pullon pohja pystyasennossa ja kieritä jotta lämpö jakaantuu tasaisesti. Kun liekki on miltei kokonaan hiipunut työnnä pullo jääkylmään veteen pystysuorassa. Kuuluu poks! Ja pohja irtoaa. Hio reunat tarvittaessa, itse olen käyttänyt vesihiomapaperia.
10 kommenttia :

 1. Kiitos tästä. Pitääkin testata. Kuulostaa ainakin helpolta ja materiaalit löytyy kotoa. Terassille olis kiva laittaa tuikkuja viinipulloihin roikkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on oikeasti helppoa ja nopeaa. Mitä noihin tuikkuihin tulee, sitä en henk.koht. suosittele. Pullot ei välttämättä kestä lämpöä ja voivat räjähtää kun lämpö ei pääse poistumaan. :( Vaikka paljon niitä näkee kyllä tehtynä, itse en uskalla.

   Poista
  2. Paitsi jos pullon tökkää vaikka multaan ja laittaa pohjan ylöspäin ja tuikun sinne sisään. :)

   Poista
 2. Kyllä pitää kokeilla - jos ei tällä ohjeistuksella onnistu, niin sitten ei :)

  VastaaPoista
 3. Samaan aikaan jotenkin hurjan ja silti tosi helpon näköistä. Täytyy kokeilla, kun sopiva projekti tulee vastaan. :)

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥