Ihmiskattila

Piha spa on edennyt kivasti, vaikka alku saikin hiukan epäilemään saapuuko tynnyri juhannukseksi lainkaan. Aattoiltana tuo ihmiskattila lämpeni ensimmäisen kerran ja pääsin nauttimaan lämmöstä viilenevässä juhannusillassa... Voin todeta, että kyllä oli ihanaa. Yksi unelma on toteutunut ja siitä on ihana jatkaa pihan tekoa juhannuspyhien jälkeen.

Lähtö tilennehan takapihan osalta oli se, ettei siellä oltu lainkaan. Se oli jo pari kesää unohdettujen valtakunta, Hobittimetsä niin kuin itse kutsun sitä. Sieltä oli purettu pieni jo edellisten asukkaiden lahonnut keinu ja sen pohja. Pihasta sai kauhuleffan ainekset....

Tynnyrin valintaan vaikutti moni asia. Tärkein oli kestävyys. Olimme kuulleet paljon puutynnyreiden huonoista puolista mm. puhtaana pidosta ja turvottamisesta. Päätimme hankkia suoraan koko Kiramin tynnyrin joka on kokonaan komposiittia niin ulkoa kuin sisältä, lisäksi ostimme samaan pakettiin myös kannen. Kansi on melko painava, joten se vaatisi minusta kahvan myös toiselle puolelle  jotta sitä voisi käsitellä yksin. Puolestaan tynnyrin oma paino 160kg yllätti keveydellä. Olisi voinut luulla tälläisen ison möhkäleen painavan paljon enemmän. Kaksikin miestä jaksoi kahdestaan tätä kantaa, neljällä matka taittui nopeasti. Kiitos vaan apuväelle!

Sisältä tynnyri on vaaleanharmaa ja ulkopuoli on mustaa komposiittia. Kunhan terassin pinta on kuiva (menee varmasti ensi vuoteen) värjään sen mustaksi kuten muutkin terassit pihalla.  Meillä on myös mietitty tynnyrin kattamista. Onko kenellä katosta päällä tai millä tavoin olette sen ratkaisseet Vai kylpeekö kaikki taivaankannen alla? 
  

Seuraavaksi pihatyöt jatkuvat terassin ympäristön laitolla ja kalustamisella. Ihastuimme molemmat ajatukseen, että siinä olisi neljä näitä lepakkotuoleja. Kaksi meiltä jo löytyikin, vielä kun saisimme kaksi niin olisi aika ihanaa. Vaan millainen pöytä olisi sopiva... Armoton etsiminen on käynnissä. Huikkaa oma vinkkisi minulle jos keksit mielesäsi hyvän vaihtoehdon! 

4 kommenttia :

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥