Aurinkosuihku DIY - kesän huveja!

Olen kerran aikaisemminkin nauttinut kesällä suihkussa meidän pihalla. Se oli muutama vuosi sitten sauna- ja pesuhuone remontin aikaan. Se oli oikeasti aika hauskaa ja raikasta puuhaa. Koko perhe seisoi kuin ankat jonossa, sillä suihku piti aina erikseen virittää. Aidan tolpat, harmaa pressu ja vanhoista sähköjohdoista viritetty suihkuverhon "tanko" ei välttämättä ollut kovin luxus versio, mutta varsin toimiva tuon parin viikon aikana.  Parasta oli lämminvesi, jonka nappasimme pikaliittimellä vessan hanasta ja extraherkkuna pesuhuoneen vanha suihkupää. Jalkojen alla purettua terassiritilää. Löysin vielä vanhan fiiliskuvan tuolta kesältä. Heh! Ei tosiaan mikään kaunokainen.

Näppärät nikkarit teki suihkuun telineenkin.Tässä sinulle ohje pikaiseen raksasuihkuun jos sitä kaipaat:

Nyt pihaa muokatessa tuli juuri sellainen olo, että pihasuihku olisi helteille ihan mahtava juttu! Kyllä ne taas tulee uskokaa pois. Kurkkaa piha haaveista edellisestä postauksesta Hobitti metsän siimeksessä. Sellainen jossa voisi auringonoton välissä piipahtaa vain ihan hetkisen. Jääkylmä kaivovesi taas ei houkuttele kyllä ketään, mutta mitä jos sen veden voisi lämmittää?

Yksi vaihtoehto olisi retkisuihkun osto, jossa pussi laitetaan oksaan roikkumaan. Äh, kuullostaa aika tylsältä ja kenties hankalalta aina täyttää pussi. Ja mitä jos sitä haluaa vaikka kinttunsa pestä puutarhailun lomassa mullasta pilvisellä säällä. Kylmä vesi ei houkuta. Meillä on kuitenkin pihassa kaivo, josta veden saa nostettua suoraan. Millä siis lämmittää se? Löysin aurinkosuihkut! Miten mahtava keksintö. Ei sähköä vain aurinkoenergiaa! Taloon.com sivuilta löytyi meille juuri passeli Swim & Fun suihku.  Asennus vaatii vain tasaisen tulevan alustan ja puutarhaletkun liittämisen suihkuun, jossa on sekoittaja valmiina. Materiaali on ruostumatonta terästä ja värimaailma meille ihan paras. Käykääpäs kurkkaamassa tästä millaisesta vempaimesta on kyse. Kuvia ei sovi ominpäin kaappailla. 

Mitä mieltä olette kesäsuihkusta ulkona? Onko teille mökillä tai kotipihasssa sellainen? Kerro kokemuksestasi tai linkkaa vinkkaa minulle omastasi kommentteihin.

4 kommenttia :

 1. Tää taitaa olla sellasta arjen luksusta :) ihana idea!

  VastaaPoista
 2. Meillä oli vastaava pihalla kylppärirempan aikaan. Vesi napattiin keittiön hanasta. Aina sai virittää letkuja ja toivoa, että veden lämpö pysyy sopivana koko suihkun ajan 😁 oli muuten hyvä motivaattori toi suihku, että kylppäri valmistui heti kesän jälkeen. Vielä syyskuussa piti käyttää koleana iltana pari kertaa, niin osasi sitten arvostaa sitä sisäsuihkua. Mutta kauniina kesäpäivänä toimii kyllä mahtavana freesaajana 😊

  Http://www.iloitse.fi

  *poistin aiemman, kun piti fiksata typo😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin oli reipas tahti muutamana ilta meilläkin :D Remontti oli toukokuun loppupuolella silloin! Kesän helteitä odottaen, että saa valmista täällä ja pääsee suihkuun!

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥