Makuuhuoneen uudistaminen pikkubudjetilla osa 2

Pienillä asioilla on isomerkitys. Kun auringonkeltainen seinä tuli taas kokonaan esillä koko huone sain uuden ilmeen. Vaaleiden tekstiilien valinta sai auringon suorastaan tulvimaan sisälle. Halusin huoneesta pelkistetyn ja raikkaan. Aikaisempia kuvia voit vilkaista täältä.

Sängyn vieressä oli ennen itse tehty "componibili", sen tilalle tein paksusta yleisköydestä jättiamppelin yöpöydäksi. Valkoinen maitolasi on ilmeisemmin suurilampunkupu, jonka löysin kirpputorilta. Mielessä oli laittaa siihen valtavasti tulppaaneja, mutta yllättäen se sopi loistavasti amppeliin. 

Samaa yleisköyttä käytin myös seinävalaisimeen, johon käytin makrameepunontaa. Koko köysi on tehty yhdellä ja samalla tasosolmulla.  Punoin köyden sisään toisen tekemistäni roikkavalaisimista. Katkaisija on piilossa, mutta helppo napsauttaa päälle. Ohjeen tasosolmuun saat täältä. Uskoisitko muuten, että näihin kahteen on mennyt liki 50m köyttä? 

Sängyn päällä olevat tyynyt löysin Jysk:stä. Ne suorastaan hyppäsivät hyllystä syliin. Niissä on juuri sopivasti särmää jota makuuhuone tarvitsi. 

Seinältä kuitenkin puuttuu vielä jotain. Nimittäin haluaisin siihen pienen kokoelman printtejä. Valokuvia en halua tuoda makuuhuoneeseen. Tuo printtitaivas on kuitenkin ihan valtava, joten kysynkin teiltä. Mitkä ovat sinun suosikkejasi ja  mitä sinä suosittelisit? Tai oletko tehnyt itse jotain? Vinkkejä otetaan ilolla vastaan!Kokonaisuudessaan makuuhuoneeseen ei mennyt lainkaan ylimääräistä rahaa, sillä myin vanhat ensin pois. Tämä on hyvä tapa uudistaa myy vanhat ja osta niillä rahoilla uutta! Tosin se saattaa aiheuttaa hiukan hämmennystä kanssa eläjissä. Kuten soitto töihin: "Missä meidän päiväpeitto on? En löydä sitä mistään!" - Ai se... se on jo kai Helsingissä. Heh! 

ps. Uusi Luhta Pilvi päiväpeite aiheutti kyllä pettymyksen, sen liialla heppoisuudellaan. Sain kuitenkin rohkaisua, että se vielä käytössä muuttuisi ja tulisi muhkeammaksi. Annan siis sille mahdollisuuden. Ehkä.

22 kommenttia :

 1. Ompas niin nättiä ja hienoja oivalluksia taas!
  Printti taivas on tosiaan valtava, mutta tsekkaappa nuapurin marun uusin postaus, jossa on linkki yhteen vaihtoehtoon, olivat minulle ihan uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasissa ne kerkesinkin jo tsekata. Minun makuuni hieman liian hempukoita :D t

   Poista
 2. Näyttää upealta! :)

  Printtejä en nyt yhtäkkiä osaa ehdottaa, mutta sen sijaan kuolaan tuota keltaista seinää. Olen aina ennen vihannut keltaista, mutta viime vuosina pikkuhiljaa olen lämmennyt sille ja nyt suunnittelen keltaisen tuomista keittiöön..vaikka vuokrakämppään ei saa keltasta seinää kuvittelemallakaan, tää postaus vielä buustas inspiraatiota muihin toteutuskelpoisiin keltaisiin ideoihin, kiitos siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään aiemmin tykännyt, mutta kun rohkenin kokeilla vedin sitten kunnolla keltaiseksi! :D

   Poista
 3. Meillä oli juuri tuollainen keltainen vierashuone, ja kutsuin sitä aurinkohuoneeksi. Pari vuotta se oli ok, mutta sitten kaltaisen sävyä hiukan hillittiin.

  Nyt kun katson kuvaasi, niin olihan se aika hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sen saa muuttamaan väriä kun vaihtaa tekstiilejä, se on aika jännä juttu!

   Poista
 4. Näyttäisi ihan Riiken printtien paikalta :-).

  VastaaPoista
 5. Vanhassa asunnossa meidän makuuhuone maalattiin hyvin hyvin kirkkaaksi vihreäksi. Melkein neon! Vieraat aina ihmetteli että miten tuolla voi nukkua kun on niin räikeä väri. No höh. Valot pois päältä tietty. Aamulla räikeä väri oli ihana kun auringonvalo pääsi verhon väleistä. Keltainen herättää kateutta täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Silmät on kiinni nukkuessa :D Meillä tämä seinä on vielä niin, että meilla on kuljettava makuuhuoneen ohi olohuoneeseen. Tämä näkyy kaikille :) Ja herättää ihastusta ja ns. vihastustakin :D

   Poista
 6. Hienot uudistukset. Ja jollei tossa makkarissa herää virkeänä ni ei missään! Keltanen ei oo mun väri mut mv-sisustukseen se kyl istuu hienosti. Tuo amppeliyöpöytä on hieno! Makramea täytyy kyl koklaa johonkin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään keltaista pue päälle tai laita muualle, mutta sisustuksessa se jotenkin on kiva!

   Poista
 7. Tykkään tuosta raikkaan keltaisesta, vaikka en itse sellaista halua omaan makuuhuoneeseeni. Minulle liian energinen väri, enkä varmaan saisi siitä syystä untakaan. Mutta toimii tässä sinun makkarissasi. Ja tosi kivat tyynyt, jotka sopivat hyvin väreihin. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tyynyt oli kyllä tosi kiva löytö. Tykkään niistä valtavasti!

   Poista
 8. Entäpä RK Designin Riikka Kantinkosken kasviprintit...
  http://www.rkdesign.bigcartel.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on tosi kivoja! Löysin heti käyttöä :) KIITOS!

   Poista
 9. Piti tulla heittämään vielä toinen printtivinkki ja oma suosikkini Virpi Mäkinen. Linkkiä printteihin :http://www.keltainenkeinutuoli.fi/korttikauppa

  VastaaPoista
 10. Ihanan pirteä! Näin kuvan perusteella voisin epäillä että meillä löytyy samaa sävyä keittiön välitilasta sekä kuraeteisestä. Usealta taholta kuulin varoituksia nopeasta kyllästymisestä keltaisiin seiniin, onneksi tätä ei ole vielä tullut! Oikea aamun piristysruiske kun menee keittiöön ja aurinko vähän jo heittää valonsädettä keltaiselle seinälle. :)

  VastaaPoista
 11. PelhoDesign löytyy mm. Facebookista ja printit on ihania! ;)

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥