Leijuva kastelukannu

Kevään DIY tuotteeksi on rantautunut "floating cups" eli leijuvat kahvikupit. Meidän sisustukseen ne ovat liian runsaita ja itse asiassa meillä ei koriste juttuja juurikaan ole. Ajatus leijuvasta esineestä oli sen verran kutkuttava, että oma versio oli aiheesta tehtävä. 

Pidän siitä, että asioilla on jokin tehtävä. Ei pelkkä turhake. Lähestyvä pääsiäinen toikin mukaan oman ripauksensa. Moni kasvattaa rairuohoa pääsiäiseksi, meillä taas kasvaa ohraa. Ohra on siitä kiva, että se säilyy kauniina pidempään ja kasvaa tosi tuuheaksi. 


Kastelu kannu saadaan leijumaan rautalangalla. Joka taivutetaan kuten alla olevassa kuvassa. Liimasin rautalanka kiepin alhaalta säilykepurkin kanteen kiinni ja mullan paino pitää kannun pystyssä. Rautalangan maalasin valkoiseksi akryylimaalilla. Vesi pisarat tein kuumaliimalla. Tein pisarat ensin lasin päälle, josta ne irtoavat helposti ja liimasin kiinni pikaliimalla pinsettien kanssa. Melkoista näperrystä! Rautalanka olisi saanut olla hiukka ohuempi vielä, tosin nyt kastelukannuun voi oikeasti kaataa veden ja se kastelee kasvavan ohran. Pojasta tämä oli ihan hulvattoman hauskaa. Laitan teille videota kunhan kasvu alkaa näkymään. Nyt peittelemään jyväset mullalla ja odottamaan. Mukavaa lauantaita kaikille!

ps. Tämä pieni kannu on ostettu Tigeristä!


41 kommenttia :

 1. Ihan mielettömän kiva! Parempi kuin ne kukkakupit, jotka nekin ovat sieviä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minun makuuni ne kukkakupit ei kauheasti ole, ovat niin runsaita :) mutta on niissä kyllä taidokkaita toteutuksia!

   Poista
 2. Tykkään, tykkään, tykkään <3

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtava! Nyt ensimmäinen leijuva esine joka on mun mielestä nätti. Kaikki kunnia kahvikupeille, mutta ne ei oikein ole kauhean kauniita.

  Nyt enää puuttuu kannu, tälläinen on vissiin pakko väkertää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneus on niin katsojan silmässä :) minulla vähän on paljon. Toisille paljon on just hyvä. Ne elävistä kukista tehty ovat jo taidonnäytteitä kyllä!

   Ihana jos tässä on sinulle vaihtoehto ja hei, kannuja saa Tigeristä!

   Poista
 4. Mahtava! Kahvikupit on niin nähty, nyt tulee kannujen vuoro! :) Tämähän olisi myös kiva idea kesäksi parvekkeen kukkalaatikkoon.. :) Tosin mitä luulet kestääköhän kuumaliimavesinoro saunankuumaa lasitettua parveketta kuinka kauan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitään hajua siitä kuinka se kestää kuumuutta tai ulkona ylipäätään!

   Poista
 5. Ihan mahtava! Hauskan näköinen :D
  Olisi kiva saada tuollainen vesiaiheeksi puutarhaan, jossa vesipumpulla kierrätetään vesi oikeasti kastelukannun kautta. Ne on jänskän näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tein loppusyksystä sellaisen. En julkaissut sitä, kun pumppu oli vähän liian pieni ja en löytänyt sopivaa pumppua enää! Keväällä sitten 😊

   Poista
  2. Voi ihanaa! Ehkäpä minäkin innostun kokeilemaan sellaisen tekemistä :)

   Poista
  3. Se on tosi yksinkertainen juttu! Rakennellaan heti kun lumet sulaa!

   Poista
 6. Taas tosi hieno vinkki, ei yhtään kitch vaikka luulis! mahtavaa kun jaat näitä!

  VastaaPoista
 7. Tykkään, tykkään, tykkään <3

  VastaaPoista
 8. Tää on kiva. Minullakin näkösällä olevilla esineillä pitää olla funktio. Suunta siis Tigeriin ja seuraava satsi herneenversoja tämmöiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi herneen versot olisikin hauskat, taidan laittaa niitäkin kasvamaan :)

   Poista
  2. Meillä kasvaa lähes aina, kiva napata leivälle ja kissatkin syö niitä 😊

   Poista
  3. No tosiaan! Leivälle olisi aina tuoretta vihreää.. ei ole tullut mieleenkään :D

   Poista
 9. Tää on hei tosi hieno! Kauhuissani katselin niitä inspiskuvia kaikenmoisista kukka-pallo-kuppihässäköistä ja mietin ettei ikinä kuuna päivänä minulle! :D Tämä kuitenkin tekee poikkeuksen, hyvä toteutus samasta ideasta ilman sitä valtavaa rojukasaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä jakaa porukan aika lailla kahtia. Kuulun tosiaan itse tähän vähempi parempi kastiin :D Kiva, että pidit tästä! Minua kiehtoi tuo leijuminen ja siitä se idea sitten lähti!

   Poista
 10. Mä jo olin nimeämässä nää leijuvat jutut vuoden mauttomimmaksi DIY-hommaksi. ;) sä pelastit tilanteen. :) Ne sitä sun tätä rönsyävät kahvikupit.. o-ouu... ymmärrän kyl hyvin niiden kiehtovuuden mut en kyl omaan kotiini ottaisi. Tää sun on kiva. Ja ohra on kyl kivoin pääsiäisruoho. Mä vaan aina unohdan istuttaa sen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt muistaisit laittaa ajoissa :) kupit jakaa mielipiteitä kyllä aika rajusti! On muuten jännä mikä ilmiö aina jostakin tulee. Ennen joulua oli ne valolaatikot. sit pukkas pakkasilla kamalat määrät erilaisia jäälyhtyjä ja nyt leijuu kupit joka palstalla... Mikähän seuraavaksi?

   Poista
 11. Kiva idea! Mulle on myös tärkeää, että esineellä on funktio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin puhtaasti muutama koriste esine löytyy, mutta ne ovat lasten työt ja niillä on funktio sydämessä ♥

   Poista
 12. Oi,hieno! tulevaan kasvihuoneeseen tälläinen ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän voisi toteuttaa vähän isommalla muodossa sinne :)

   Poista
 13. Tämä on makea juttu! Samoilla linjoilla monen muun kanssa, että ne kahvikuppihärdellit on tosiaan aika no...miten sen sanoisi nätisti? Varmaan toisille sopii sellaiset koristukset, mutta minä kyllä tykkään eri tyyppisistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko ne enempi sellaiseen maalaisromanttiseen sisustukseen sopivia? Kun ovat niin runsaita.

   Poista
 14. Tosi kivan näköinen! Tämän idean minäkin ymmärrän. Ne leijuvat kahvikupit, noh niiden idea ei ihan ole itselle auennut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ne kupit ovat kai puhtaasti vain sellaisia satumaisia koriste esineitä. Ei kai niillä muuta merkitystä ole kuin se "taika" :)

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥