Tee itse "vikcs" flunssavoide

Taasko iski flunssa vai tuntuuko se jo kolkuttavan uhkaavasti? Oma nenä tukossa, kuume mittari kainalossa ja epätoivon vallassa kaivelin Vikcs-purkin jämiä sormet tahmeana niiskuttaen. Pärähdin jopa omaa harmitustani itkemään eilen sohvalla niin yhtäkkiä etten edes tajunnut. Koirakin säntäsi työntämään kuononsa syliin lohduttaakseen. Inhottavaa olla jälleen kipeä, vaan minkä sille voi kun flunssa on tullakseen se tulee. Vikcs-voide siis loppui. J-Ä-R-K-Y-T-Y-S. Millä sitä selviää läpi yön?? Se tökötti on pitänyt nenän auki ja ilman kulkemassa. Siltä istumalta menin keittiöön ja kaivoin eteeriset öljyt esille. Miksi en ollut aiemmin tajunnut, tämän voi tehdä itse!! Nappasin kaapista kookosöljyä, karitevoita ja tipoista: piparmintun ja eukalyptyksen. Karitevoi on kiinteämpää laitoin sitä 2 tl ja kookosöljyä 1tl, sekoitin massaksi. Lisäsin tippoja varoen, tehden kuitenkin kunnon timakkaa tavaraa joka ajaisi norsua pienemmät pöpöt pois. Päädyin kuitenkin laittamaan ainoastaan piparminttua 7 tippaa ja 1 eukalyptystä. Kunnon sekoitus vielä, voide säilöön ja mihinkäs muihin kuin pieniin käteviin korkkirasioihin. Rasian ohjeen löydät blogistani täältä. Kokeilu sipaisut rintaan ja nenän alle... PAM! Sieraimet aukesivat hetkessä. I LOVE IT!!  Ja uskokaa, tätä ei tarvitse isoja määriä tehdä. Tämä pieni rasia on täynnä tehoa. Tästä satsista niitä tuli kaksi. Se sekä avaa hengityksen, mutta myös hoitaa samalla ihoa.Seuraavana aamuna...

Huomasin nenän olevan auki ja suussa ei ollut viime päivien tapaan santapaperia, olin siis nukkunut normaalin tapaan suu supussa. Uskottava siis on, että piparmintussa on tehoa nyt kun itse olen vihdoin kokeillut... Vielä kerran ihmeteltävä, MIKSI EI AIEMMIN? Piparmintun sanotaan helpottavan nenäonteloiden, rinnan tukkoisuutta ja irrottavan limaa. Vaikka olo oli muuten edelleen järkyttävän kurja ja kuumeinen, oli ihana saada nukkua yö hyvin.


Jatkan täällä sohvannurkassa villasukat jalassa nenäliinavuoren keskellä, kun ulkona paukkuu mega pakkanen -31. Raikasta loppuviikkoa kaikille 

6 kommenttia :

 1. Kyllä öljyistä on moneen. Hyvä oivallus!

  VastaaPoista
 2. Vitjat! Mahtava idea ja varmasti terveellisempi kuin vicks. Mun ikivanhasta vicks purkista on kadonnut etiketit ja ehkä on ihan hyväkin etten nyt pääse katsomaan mitä kemikaalikoktaileja olen itseeni hieronut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kyllä kaikkea tosiaan :/ ja vaikka olen nyt niistää ryystänyt... nenä ei ole punainen eikä arka tämä kosteuttaa niin hyvin!

   Poista
 3. Hyvä vinkki! Eteerisiä öljyjä olen käyttänyt ihan vaan tuoksuna pojan flunssaa hoitamaan (kun itse sairastan yhden flunssan kolmeen vuoteen, niin en ole usein tarvinnut näitä troppeja). Tätä voidetta voisikin kokeilla seuraavalla kerralla, kun mies hamsteroi noita flunssia kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt tehnyt tätä useamman satsin muillekkin :) On noussut varsin suosituksi!

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥