Pulloista valaisimet

Roikkavalaisimia on paljon erilaisia. Ne ovat usein yksinäisiä susia tai katseen vangitsijoita. Minä halusin tehdä kauniista pulloista parin. Ne tukevat kivasti toisiaan ja niillä saa aikaan myös hyvän valon.Happy Joe siideripullot olivat minusta niin kauniin muotoiset, että niistä se ajatus alunperin lähtikin. Pulloista irroitin pohjan tekniikalla jonka aiemmin jo esittelin täällä. Kertauksena: Sido villalanka kireälle pullonpohjaan, kastele märäksi kynsilakanpoistoaineelle, sytytä lanka ja anna palaa kunnes liekki hiipuu. Työnnä pullo kylmään veteen ja pohja poksahtaa irti. Ole varovainen pullojen kanssa, sillä reunat jäävät erittäin teräviksi.Terävien reunojen suojaksi leikkasin vanhasta rikkinäisestä johdosta pätkät ja tein viillon kylkeen. Otin johdon sisuksen pois ja painoin reunojen suojaksi. Liimasin ne kiinni vielä pikaliimalla. Hankin paikallisesta K-Raudasta molempiin roikkiin uudet E14 valaisinkannat ja johdot joissa on katkaisimet. 

19 kommenttia :

 1. Ihanat! Mä oon miettiny et tekis jotku tämmöset pullo- tai purkkivalot makkariin. Mut mä oon epätekninen ja mies vielä enemmän.. että miten jos on kaksi johtoa ni miten sen saa sit toimimaan vai miten se pitäs toteuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tein nämä omille johdoille, eli molemmissa on oma katkaisin. Jotta voi laittaa eri paikkoihin. Nuo valmiit johtopaketit on näppäriä. Johdot valmiiksi kuorittu ja niissä on katkaisijat valmiina. Laittaa vain oikeisiin reikiin (pitää olla tarkka). Ja ruuvit kiinni ja kanta kasaan, menee minuutti! Ne on kätsiä! Kyllä sinä osaat, kokeile!

   Poista
 2. Kivat lamput! Ja erityisen kiva tollein pöydällä pidettynä. On pitänyt kokeilla tuota "leikkausta" et käykö se ihan noin helposti 😀 Ilmeisesti 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oikeesti käy. Kunnolla lankaa ja antaa palaa loppuun. Pulloa pitää hiukan yläasennossa, jotta liekki "nuolee" pohjaa. :)

   Poista
 3. Valaisinexpertti on päässyt taas vauhtiin! Wau! Hieno!

  VastaaPoista
 4. Upeet! Oon justiin aloittelemassa omia olkkarin valoja, vähän samalla tyylillä - kattotaan mitä tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinut näin tuntien varmasti luvassa hieno valaisin tulossa!

   Poista
 5. Siis VAU! Ei mulla muuta :D
  Mukavaa lauantai-iltaa ♥︎

  VastaaPoista
 6. Hienot tuli! Kiitoksia ohjeesta, minä en ole uskaltanut vielä kokeilla tuota pullon pohjan irroitusta. Pelkään, että koko pullo räjähtää käsiin :D. Jospa nyt oikeasti kokeilisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varovainen toki kannattaa olla. Minulla ei ole vielä kertaakaan poksahtanut kuin pohja. Ja kerran jäi kokonaan irtoamatta, jouduin uusimaan polton ja napauttamaan astian pohjaan, että irtosi :)

   Poista
 7. Poksahtaako tuo kuinka kovaa, kun pullon laittaa kylmään veteen? Nimim. Erittäin pamausherkkä persoona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei :D siitä kuuluu sellanen kurkkupurkin avausääni jos mitä kuuluu. Riippuu kai vähän pullon paksuudesta. Nämä pullot raksahti ja vielä kopautin pikkasen vedessä pohjaan niin irtosivat kauniisti.

   Poista
  2. Huhhuh :D Sitten saatan uskaltaa kokeilla, heh.

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥