Muotoonommeltu päiväpeitto + ohje

Eilisessä postauksessa oli kuvia Finlaysonin elefantti päiväpeitosta, jonka olin ommellut muotoon. Se herätti kiinnostusta muutamassa lukijassa ja lupasin oitis kertoa lisää.  Tapojahan on monia kuinka tälläinen onnistuu, tässä on minun super helppo ohje.

Mittasin ensin sängyn: pituus - leveys - ja haluttu peiton korkeus. Korkeuteen ja leveyteen kannattaa lisätä +5cm koska petivaatteet vie oman tilansa. Lisäsin myös sängyn pituuteen tyynyjen vuoksi  +10cm. Ei kannata luottaa sängyn ns. valmis mittoihin silloin peitosta tulee kittana ja se ei laskeudu reunoilta kauniisti.


Näin leveää kangasta on melko varmasti turha metsästää. Helpoin tapa on tehdä se valmiista parisängyn peitosta. Tein omani kahdesta yhden hengen sänkypeitosta, koska valmista suurta ei Finlayson valmistanut. Kohdistin siis kuviot keskellä kohdalleen. Tämä on otettava huomioon menekissä jos näin tekee. Ja peitot kannattaa mallata jo liikkeessä limittäin, että onnistuu varmasti.Itse muotoon ompelu on hyvinkin yksinkertaista. Kun olet mitannut sängyn, leikkaat peiton oikeaan kokoon. Pituus+korkeus x leveys+2*korkeus. Peiton alareunasta leikataan korkeuden kokoiset neliöt pois(punaisella merkattu kuvaan) ja ommellaan leikatut reunat yhteen. Näin syntyy muoto. Jos peitosta haluaa hupun joka peittää koko sängyn, on pituuteen lisättävä korkeus toisen kerran ja tehtävä sama neliöiden leikkaus myös yläreunaan ja ommeltava yhteen.  Reuna kannattaa huolitella kanttinauhalla. Näin siihen saa ryhtiä ja ulkonäköä. 

ps. Mies tykkäsi muuten tästä peitosta eniten. Ei tarvinnut asetella ja se oli aina siististi paikallaan.

13 kommenttia :

 1. Hieno! Leikataan kokoon leveys + 2*korkeus =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan loistavaa kun huomasit! Korjattu heti, kiiiitos!

   Poista
 2. Voi hitsi;onpa kiva!Harmi kun on kaikissa sängyissä päädyt...😞.Ostettava kai uudet sängyt,ja sama kangas keltaisena!😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillion ei kyllä huputus onnistu :)

   Eikun sängyn ostoon!

   Poista
 3. Näppärä päiväpeitto ja kivan näköinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On tällä hetkellä odottamassa jo uutta käsittelyä :D

   Poista
 4. Tuo elefanttikuosi on kyllä aivan ihana. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kiva kyllä. Siihen vain itse jo kyllästyi... pohdinkin mihin sen nyt käyttäisi uudestaaan. Lapsilla jo peitteet on ja koiran petiin ei ole hyvä. Ehkä käännän katseen jo kesään ja teen siitä pihalle jotain.

   Poista
 5. Tollanen olis meille ehdottomasti hyvä niin koirat ei saisi myöhennettyä koko sänkyä päivän aikana. Mutta se pääty. :P

  VastaaPoista
 6. Toi on niin kivan näkönen!! Pitäs vaan se päiväpeitto vissiin jaksaa laittaakin joskus :D

  VastaaPoista
 7. Onko tuo parivuoteen sänkypeitto?Meillä parivude 140cm ois tosi hyvä.

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥