Makuuhuoneen uudistaminen pikku budjetilla

Makuuhuone on meillä paikka jossa ei aikaa vietetä lukemalla tai katselemalla tv:tä. Sen voisi paremminkin ristiä nukkumahuoneeksi. Siksi ehkä se on paikka joka ei oikein ole ollut sisustuksellisesti koskaan etusijalla. Olen siellä aina pieniä muutoksia tehnyt, mutten koskaan ole ollut tyytyväinen. Tuo keltainen seinä on ainoa, jota suorastaan rakastan. Halusin makuuhuoneeseen auringon keltaisen seinän, jotta joka aamu voisi herätä auringon paisteeseen. Nyt on aika laittaa makuuhuone uusiksi. Ennenkuin kerron teille uudistetusta ja raikkaankeväisestä pikku budjetin muutoksessa, tsekataan mitä tuo huone on pitänyt sisällään parina viime vuonna.

Ensimmäinen visio. Voimakkaat kuviot ja kontrastit. Maalasin seinän jokunen vuosi sitten, ihastuin myös samalla Finlaysonin elefantteihin. Niistä oli pakko saada muotoon ommeltu päivä peite. Sängyn päädyn tein paksusta vaahtomuovista, johon sprayliimalla kiinnitin kankaan. Pian kuitenkin ne olivat liian hallitsevia ja raskaita. Kaipasin jotain rauhallisempaa ja vaaleampaa.Toinen tuleminen. Valitsin sängynpäädyksi kankaan. Ostin tuon kankaan kai liikoja miettimättä, pikaisesti (Mitä minä olen miettinyt??).  Tapa on kyllä kätevä, verhotanko seinään ja päädyn voi vaihtaa mielensä mukaan vaikka viikoittain (Arvaa olenko vaihtanut, no en!) Yöpöytinä on toimineet erilaiset tuolit ja viimeisimpänä toisella puolella DIY "combonibili". Ohjeet siihen löydät muuten löydät täältä. Lamppuina on ollut vanha valkoinen pallovalo ja toisella puolella ovat seilanneet kaikki kodin pöytävalaisimet. Tällä hetkellä siellä on Block-valaisin, joka on ehdottomasti paras valinta makuuhuoneeseen. Päiväpeite Tine K ihanan paksu mustavalkoinen peitto, josta luovuin nyt kun uusi "rakkaus" Luhdan Pilvi peite löytyi oikeassa koossa. 


Kolmas kerta toden sanoo?  Kun kurkistatte uudistuneeseen sisustukseen seuraavan kerran vielä tällä viikolla tulette näkemään mm. tekemäni roikkuvan yöpöydän. Tässä vielä pieni sneak peek! 


12 kommenttia :

 1. Älä pidä kauaa jännityksessä :) Täällä pyöritellä eteisen kalusteita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pidä. Heti tulee postausta kun postista tulee viesti: "Uusi ihana päiväpeittosi on haettavissa" :D

   Poista
 2. Molemmat toteutukset ovat olleet kauniita, mutta aika aikaansa kutakin. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sekavia nyt kun katsoo. Mikä kumma siinä on, että ensin joku on ihan TOSI hyvä idea ja sitten se muuttuu ihan plääääh ajatukseksi.

   Poista
 3. Hei,
  Onko jossain arkistojen aarteissa juttua muotoon ommellusta päiväpeitteestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Laura! Ei ole mut kuules teen sinulle sellasen heti huomiseksi!

   Poista
  2. Valmiina on :D Huomis aamuna klo 7:00 kilahtaa postaus!

   Poista
 4. Odotan innolla... :) Sekä uutta tuotosta et muotoon ommeltua päiväpeittoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva :) Odotan innnolla, että näen kameran läpi uuden kokonaisuuden.

   Poista
 5. Kiva päästä näkemään muutos! Täällä juuri painiskellaan kaikenlaisilla ideoilla, pitäisi nimittäin myös saada makuuhuone mielekkääksi. Meilläkin se on tupannut jäämään vähemmälle huomiolle, ehkä juurikin siitä syystä että meillä ei siellä juurikaan aikaa vietetä, paitsi nukkuen.

  Tuo keltainen seinä on hieno! Minä olen miettinyt, että keltainen voisi toimia pienesti tehostevärinä.. Mutta mitään ei ole vielä suljettu pois. Katsellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei voi järjestystä muuttaa ja sänky on aina samassa paikassa. Jotain kivaa on keksittävä. Niillä pienilläkin asioilla on tälläisessä tilassa aika suuri merkitys.

   Ja hei eikös se olekkin nukkumiseen tarkoitettu tuo huone :D tällä viikolla meillä melkein alati joku nukkuu siellä koska mies on vuorotyöläinen!

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥