Mini muumimukit

Uskotaanko teillä tonttuihin? Meillä ne käy joka yö täyttämässä joulukalenterin ja istahtavat hetken juomassa kaakaota, ennen kuin jatkavat matkaa. Huoli olikin pojalla suuri, mistä ne juo kun ovat niin pieniä? Silloin muistin, että minulla on pieniä nukkekodin posliinimukeja ja sattumalta juuri 24. Jokaiselle kalenteritontulle omansa. Mukit oli hiukan tylsiä valkoisenaan, niin päätin tehdä niistä talvisia muumimukeja.


Tulostin netistä muumimukin kuvia sopivassa koossa. Leikkasin irti ja liimasin ne kiinni Henkeliltä saamallani Pritt puikkoliimalla. Pieneen näpertelyyn puikot ovat parhaita ne ei sotke ja kuivuvat heti. Kuvien päälle voi halutessa laittaa lakan, jolloin niistä saa kivan kiiltäviä. Mukit kiinnitin ovi kranssiin, jossa on hopeakuusen oksia ja kloriitilla valkaistuja käpyjä.Oletko muuten kokeillut käpyjen valkaisua? Laita männynkävyt yöksi klorittiin likoamaan ja niistä tulee kauniin vaaleita. Astiaan kannattaa laittaa vaikka lautanen painoksi sillä kävyt killuvat muuten pinnassa. Kun ne upottaa veteen, käpy sulkeutuu. Kaksi vuorokautta kuivuttuaan ne aukesivat kuitenkin takaisin.


Ovikranssin pohjana  onpala ohutta vaneria. Leikkasin hopeakuusen oksat pieniksi ja liimasin kiinni Pattex 100% liimalla. Tämä liima oli tuttu tuote minulle jo aiemmin. Tätä voi käyttää sisällä ja ulkona. Olen korjannut tällä ulkolyhdynkin viime talvena ja se on edelleen kasassa. Liima on ns. sitkeää ja kirkasta kuivuessaan, se ikäänkuin joustaa. Sitä voi käyttää  mihin vain, liimamaailman "ilmastointitieppi" :D Samalla liimalla kiinnitin myös kävyt ja muumimukit roikkumaan neulasiin. Nyt on tontuille omat mukit, eikä ne tipahda enää äidin kahvikuppiin!Olen mukana Käsityöblogien joulukalenterissa ja tämä oli myös minun luukkuni. Kaikkiin luukkuihin voit kurkkia tästäEilen Inspiraation vietävänä - blogissa tehtiin ihania räsymattokynttilöitä. Mitähän muuten luukkuu 13 tuo huomenna tullessaan Kotiruusu - blogissa, siellä on kyllä niin hurmaavan hempeä tunnelma jo valmiiksi. Kannattaa käydä kurkkimassa.

Huom! Oy Moomin Characters Ltd on Muumi-tekijäoikeuksien virallinen haltija, ilman heidän lupaannsa ei muumihahmoja saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen. Eli näitä pikkumukeja voit tehdä omaksi iloksi, et myyntiin.

19 kommenttia :

 1. Somia mukeja olen ihastuksissani �� hyvää joulun aikaa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Sun blogi on aivan mahtava! Laitoitko ihannouhdasta kloriittia vai sekotitko veteen? Täytyy heti kokeilla. :)

  Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Sekoitin veteen, n. 1dl pesuvadilliseen.

   Poista
  2. Ja sehän on mentävä heti pihasaunasta hakemaan pesuvati. ;) Kiitti! ❤

   Poista
 3. Nää on niin söpöt <3 Ja tuo käpyjen vaalennustekniikka oli meille ihan uutta. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Käpyjen vaalennusta täytyy testata. Söpöjä pikku mukeja ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paino kannattaa muistaa tai muuten on toinen puoli tumma :D

   Poista
 5. Voi mahdotonta miten suloisia mukeja:) mistä ihmeestä keksit näitä ideoita:)

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥