Hoitava sokerikuorinta kotikeittiöstä

Olen muutamia vuosia ollut hurahtanut kokeilemaan luomu- ja kotikosmetiikkaa. Kotikosmetiikassa kiehtoo se, että usein voit käyttää omia keittiön raaka-aineita ja aina tekemäsi kertatuote on tuore. Se ei ole jähmettynyt pulloon, etkä kerkeä kyllästymään siihen. Hukkaan ei myöskään mene kun tekee yhden annoksen.

Ehdoton suosikki kotikosmetiikassa on hunaja-oliiviöljy-sokeri kuorinta. Se kuorii kevyesti ja iholle jää "vauvanpylly" tunne. Oma ihoni on melko herkkä ja kuiva, tämä sopii minulle loistavasti. Kuorinta kannattaa tehdä saunan jälkeen, silloin olen huomannut sen imeytyvän ihoon hyvin. Teen kuorinnan valmiiksi juuri ennen käyttöä ja vien sen mukana lauteille. Siellä lämpö notkistaa kuorinnan kivasti ja hieronta on helppo tehdä. Kuorinta-aineen voi myös hieroa käsien välissä notkeaksi. Moni miettii jääkö ihoon tuoksuja, vastaus on ei. Iho on puhdas.

Tarvitset: 2 rkl juoksevaa hunajaa, 2 rkl sokeri ja 1 tl oliiviöljyä. Oliiviöljyn tilalla voit käyttää myös kookosöljyä. Tänään käytin luomu oliiviöljyä, koska sitä oli kaapissa. Kaada ainesosat samaan kulhoo ja sekoita tasaiseksi. Kuori, huuhtele iho lämpimällä vedellä. Nauti pehmeästä ihosta.

Minulla on nippu ihania ja itse kokeiltuja reseptejä kotikosmetiikkaan. Jää ihmeessä seuraamaan seuraava resepti tulee viikonloppuna ja se on silkkaa hemmottelua...  Lisäksi sen voi myös antaa joululahjaksi kauniissa paketissa.
18 kommenttia :

 1. Mekin ollaan hurahdettu näihin. Täällä itse asiassa tätä hommaa just puuhataan :) Kiitos tästäkin ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on ihan huippuja! Tämä on sellanen vakio ohje. Helppo ja iho on tosiaan ku vauvan beba :D teillä oli kanssa yks ohje jota itse kokeilin vasta!

   Poista
 2. Ei en halua tehdä kosmetiikkaa itse, mutta käyn ihastelemassa kauniita kuvia ja hyvin tehtyjä postauksia :-D. Rehellisyys maan perii ;-).

  VastaaPoista
 3. Varmasti ihana saunassa just tehdä tällainen hoito! En kyllä tiiä uskaltaisinko kenellekkään lahjaksi antaa, sillä sitten tulee vastaan se kysymys, että onko se turvallista. Tai kun ei ole säilöntäaineita, niin mikrobit pääsevät melko vapaasti sörsselissä lisääntymään ja kasvamaan... Omaan käyttöön ja just tollein annosluontoisesti kun tekee ja käyttää tuotteen heti, niin sitten ei huolta. Mut jos sörsseli kerkeää viikkoakaan muhia niin jo alkais pelottaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tätä purkkiin ja lahjaksi!! Vaan juuri tuoreena! Se ensi viikonlopun juttu sopii sitten purkkiin ;)

   Poista
  2. Sitä odotellessa!! :D Mitähän hyvää....

   Poista
 4. Ei auta muu kuin odotella sun viikonlopun postausta, jos sen saisipurkitettua ja annettua joululahjaksi ��

  VastaaPoista
 5. Tätä täytyy testata ensi kerralla saunassa. :)

  VastaaPoista
 6. Täällä ei oikeastaan muulla ihoa kuoritakaan kuin juurikin tuolla kirjoittamallasi reseptillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin loistava ohje, ainesosien määrät ovat sellaisia joita voi muokata mieleisekseen. Tuo määrä öljyä riittää minusta hyvin kun taas toiset laittaa sitä paljon reilummin!

   Poista
 7. Kiitoksia ohjeesta, kokeilen ehdottomasti!

  VastaaPoista
 8. Tätähän pitää kokeilla..."oman kosmetiikan" kehittely ja kokeilu on jonkinmoinen seikkailu. Tänään (10.12.) toin blogini joulukalenterissa esiin ruusuisen jalkakylpysuolan, joka on toteutunut ennenkin, mutta luonnolliset lisäaineet suolan ympärillä vaihtelee. Kokeiluniloa tämä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja on kiva huomata mikä toimii ja mikä ei, kuinka pikkaisen muuttamalla tuotteesta tulee omanlainen!

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥