Suolainen pizzabostonkakku

Keittiössä yleensä tunteet kuumenee kun minusta on kyse! Siellä lentää niin kauha kuin kaulin. Positiivista on, että olen keksinyt pingispallot uudestaan pullan muodossa. 

Tämä alustus riittänee kertomaan minun leipomistaidoista. Teen omasta mielestä hyviä hyydyke- ja voileipäkakkuja. MUTTA! Se ei ole minusta leipomista. Se on vain aineiden sotkemista yhteen. Ei siihen sitkoa, uunia tai taitoja tarvita. Päätinkin ilahduttaa teitä kuulkaa keksimällä pari leipomusta uusiksi. Minä, jolla ei tosiaan ole asiasta hajuakaan! Kumpi kuumenee ensin: Kokki vai uuni? 

Bostonkakku. Kaunis, ihanan makuinen ja siinä on kaikki kohdallaan, mutta sitä varten olisi tehtävä taikina. Ja sitä paitsi nyt ole pullanaika. Voisiko sen makean välttää? Voiko Bostonkakun keksiä uudelleen? Testataan. Ei. Keksiessäni superhyvän idean huomaan jonkun jo keksineen sen. Tietysti, enhän minä ole seurannut leivonta palstoja. Päätin kuitenkin suhrata ihan omalla kaavalla, saanko esitellä: 

Suolainen Bostonkakku
The little villagen tapaan:

Pizzaboston


Ohje: Pizza taikina. Jauhelihaa 400g, puoli paprikaa, 1 sipuli, 3 valkosipulinkynttä ja juustoraastetta maun mukaan. Tomaattipyrettä.

Valmista tavallinen pizza taikina (metsästä ohje netistä, minä metsästin sen omasta päästä!) Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sillä aikaa pilko paprika ja sipuli, sekä kuori valkosipuli. Paista jauheliha ja mausta mielesi mukaan. Lisää joukkoon paprika, sipuli ja murskaa valkosipuli. Kauli taikina leivinpaperin kokoiseksi levyksi, jauhota alus kunnolla!! Tarttuu muuten mukavasti kiinni... Levitä kaulitulle pohjalle tomaattipyre, ripaus juustoraastetta ja jauhelihaseos. Rullaa tiiviisti pitkittäissuunnassa. Leikkaa rulla 3cm viipaleiksi ja asettele pyöreään irtoreunaiseen kakkuvuokaan(vuorattu leivinpaperilla) vieri viereen.  Kun vuoka on täynnä lisää pinnalle juustoraaste. Paista uunissa keskitasossa 225° 20 minuuttia. Paistamisen jälkeen lisää pinnalle ripaus oreganoa ja anna vetäytyä hetki ennen vuoan irrotusta. 

Tällä kertaa ei kuumentunut kokki vaan uuni! Ja kahvikupin kanssa maistui mainio uutuus Boston! Uskallatko kokeilla?

2 kommenttia :

  1. Hauska idea, näyttää hyvältä! Maustahan en voi sanoa mitään, kun ei kukaan ole keksinyt tuoreiden leipomusten tulostus mahdollisuutta. Ai, sitä pitää itse leipoa! Nakitan miehen kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää todella mehevän herkulliselta! Täytyypä testata.

    VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥