Lahjapaketillinen valoa + ohje

Joka vuosi joku asia nousee hitiksi. Tänä vuonna ne ovat selvästi loistavat lahjapaketit. Eräänä aamuna facebookin uutisvirtaan tupsahti viisi samantyyppistä postausta perätysten, jossa näkyi paperinaruista tehtyjä paketteja. Mielessä pyöri ajatus: Voisiko saman asian tehdä toisin? Tottahan toki voi.

Etsin netisti kauniin kuvion ja tulostin sen piirtoheitinkalvolle. Leikkasin irti, taittelin reunat ja liimasin laatikoksi (ohje viimeisessä kuvassa). Pohjan jätin auki ja pujotin sisään valot, sekä koristelin paketin pitsi- ja puuvillanauhalla. Täytyy kipaista mustaa kunnon kiiltävää nauhaa pakettiin, haluan siitä vielä hiukan juhlavamman. Parasta tässä on, että voit muokata paketista juuri omanlaisesi. Tulosta vaikka vanhat joulukuvat paketin kylkiin ja vie isovanhemmille tai kummille joululahjaksi. HUOM! Tarkistathan kalvon sopivuuden tulostimeesi! Laserille ja mustesuihkulle on omansa.

22 kommenttia :

 1. Olisihan se pitänyt arvata, että sinä tästäkin keksit jonkun huikean idean. Tosi kaunis :) Liisa

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana! Itsekin ihastelin noita paketteja jossain. Kekseliäs toteutus. Taas. :) Mistä muuten hankit kalvot? Joskus etsin jostain ja ne oli ihan järjettömän hintaisia. Muistaakseni sapluunoita oisin tehny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä saa meillä ihan kappaleittan ostettua askartelukaupasta. Luulisi isosta citystä löytyvän vielä helpommin :D mitenkähän ois netti? Koitin päästä helpolla ilamn liima sotkua :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Marika :) Epäilin olevan liian pitsinen! Haluan ehdottomasti uudet nauhat.

   Poista
 4. Kiva idea! En ollut aiemmin törmännyt tähän ideaan. En siis selkeesti seuraa tarpeeksi oikeita kanavia. ;) Mitkäs ryhmät, blogisi lisäksi tietty, facessa on hyviä ryhmiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anni! Facebookissa ainakin Kotopirkot ja Askartelu- ja sisustusideoita on sellaisia jossa on paljon kaikkea :)

   Poista
 5. Olen täydellinen fiasko askartelussa jtn voisitko antaa ohjeet vaihe vaiheelta. Ja kuinka monta cm on nuo saumanvarat sekä onko tulostettu A4 valoheitinkalvolle ja mikä väri tulostuksessa. On nimittäin mielettömän hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ylhäällä jo kerroinkin perus ohjeen :) Lisäykseksi vielä: eli tulostetaan haluttu kuva halutun kokoisena A4 kalvolle. Kalvo on kirkas ja kuvio mustavalkoinen, kuvassa näyttää keltaiselta valon vuoksi. Saumavaraa on hyvä jättää ainakin 1 cm verran jotta saat helposti kiinni. Alas tuo leveämpi osa n. 3cm saumavaralla jotta kestää hienosti pystyssä. Sivusauma on tuo johon olen liimatippa merkin laittanut, liima levitetään siihen oikealle puolelle ja liimataan seuraavan seinäkappaleeseen nurjalle puolelle, tämä toistetaan 4 näin sinulla on laatikko. Viimeiseksi leikkaat vain tuon pelkän kuvion ilman sauma varoja ja liimaat kanneksi päälle. Näin sinulla on valmis laatikko. Toivottavasti tästä olisi apua sinulle :)

   Poista
 6. No voi höh..onko ihan pakko aina laittaa näitä ihania uusia juttuja, kun entisiäkään en ole ehtinyt kokeilemaan :D. Tästä kyllä tykkään, on niin hieno ja tyylikäs! Upea oikeastaan, jos ihan rehellinen olen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaina pukkaa vasta lisää eli voit valmistautua henkisesti :D

   Poista
 7. Kiitos, kiitos, kiitos! Ihana idea ja helppo toteuttaa :) Kolme tuli tehtyä näin viikonlopun alkuun ja muutamia vielä harkinnan alla... Mukavaa joulunodotusta :D

  VastaaPoista
 8. Onpas kekseliäs ja upea! Tuo valokuvaidea on sellainen, jonka haluaisin toteuttaa. Siinähän sitten jälkipolvi loistaisi mummin akkunalla.

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥