Kankaasta taulu


Linkkejä kuvan ideoihin: Peuransarvet, puuboksi, trikootyynyt ja jatkojohto.
PS.  Kuvassa ei ole virhettä, oikeissa olohuoneissa oikeasti on myös kaukosäätimiä :D

Tarvitsin olohuoneen seinälle suuren taulun. Sopivan kokoista ja väristä vain oli vaikea löytää. Majapuulta löytyi kuitenkin ihana Ornamentti-kangas valkopohjaisena, käy kurkkaamassa miten raikas väri oikasti on. Harmiksi minun kuvissa väri vääristyy... Mies nikkaroi taululle kehykset ja pingotin kankaan tauluun nitomalla. Mukavan helppoa sisustamista. Kokeile ihmeessä! 

... kurkistus mini remonttiin!

Helppoa raikastusta ja uutta ilmettä saa maalaamalla pinnat uudestaan, jopa ihan samalla sävyllä. Miksi kukaan harrastaa näin hullua homma? 

Noh, naulakon siirto seinältä toiselle jätti jälkensä ja samalla päätin kokeilla levyseinän rakojen täyttöä. Ai, että minä vihaan niitä Gran Canyon kokoisia railoja seinässä. (Ehkä pikkuisen liioiteltua, sellaiseksi ne muuttuu kun niitä tuijottaa!!) Vuonna -79 tuo on ollut aika normaali rakennuskäytäntö. Vaihtoehto on levyttää seinät uudelleen. Monesti kuitenkaan nuo täytöt eivät kestä ja halkeilevat. Sain vinkin One fill-tasoitteesta, joka on osoittautunut hyväksi tuohon hommaan.  Aika näyttää mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään? Cascon sivuilla lukee: 


"Superkevyt valmis täyttötasoite sisälle ja ulos, täyttää isotkin reiät (aina 5 cm asti) kerralla. Helppolevitteinen, ei kutistu. Lähes rajaton täyttöpaksuus yhdellä täyttökerralla. Voi ruuvata ja naulata. Helppo hioa. Päällemaalattavissa."

Eteisen seinään ja oveen valitsin valkoisen Tikkurilan Remonttiässän, koska se on täysin pestävä. Valkoinen on ehdoton valinta sillä tuo käytävä on täysin ikkunaton ja kaipaa valoa. Seinät maalasin ihan perustelalla ja oveen käytin "hienompaa" viimeistely telaa. Hyvät tuli molemmista! 

Sitten tapahtuu se mikä yleensä. Mopo karkaa käsistä. Yksi kohta on maalattu ja seuraava näyttää kamalalta. Ja sitten seuraava ja seuraava... loppujen lopuksi huomaat lumipalloilmiön alkaneen ja katselet jo keittiöön päin. Pyyhällät tukkaputkella rautakaupoissa ja päädyt uudistamaan keittiöntasot. Onneksi niitä ei ole kuin 1,5 metriä ja pääsen edullisesti tuosta hommasta. 

Iloitessani noista muutamasta ihanasta raikastuksesta tuijotan jo silmät kiiluen olohuoneen seinään. Sen vuoro on vielä tällä viikolla. Varokaa Gran Canyonit, tämä likka voittaa teidät! UGH!

ps. Kiva jos äänestät
The little village -blogia
Blogit ovat aakkosjärjestyksessä, löydät minut alhaalta.

4 kommenttia :

 1. Ja uusi bannerikin tuon kaiken lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii juu! Vaikka tykkäsin edellisestä hurjasti, pohdin kuitenkin oliko liian sekava yleisilme. Kyllä tämä tästä rauhoittuu :)

   Poista
 2. Kuulostaapa hyvältä tuo tasoite. Hieno uusi banneri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tasoite kuulosti tosiaan hyvälle, olen käyttänyt sitä askarteluun aiemmin! En ollut ollenkaan ajatellut seinään , ennen kuin törmäsin siihen uudelleen. Pitääkin laittaa joku päivä esille mihin olen käyttänyt sitä :D Ja kiitos banneri kommentista, rauhoitti hieman yleisilmettä!

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥