Camponibili - tee se itse

Muistatte syyskuun viimeisenä päivänä kun kyselin mitä haluaisitte nähdä diy puolella? Lista oli huima. Paljon oli toiveita ja ideoita design puolelta. Kaikki toiveet voit käydä kurkkaamassa tästä. Tämä toive oli kutkuttava ja tässä tulee siis ensimmäinen toteutus: 

                                                Hanna Mi:n toive: DIY COMBONIBILI 

Kommentoin silloin : Haastava, muttei mielestäni mahdoton! ja tosiaan näin se olikin.  Sain myös toteuttaa lempiaihettani kierrätyssisustamista. Ei uskoisi, että tämän hinnaksi muodostui 6€, sillä suurempi design versio maksaa 125 euroa. Säästöä siis 119€ aika huimaa!! 


Tarvikkeet joita käytin omaan biiliini, oli sellaiset joita oli minulle helposti saatavissa. Kaikki muut on kierrätettyä paitsi dc-fix ja ruuvit. 
Käytin runkona suurta paperihylsyä ja siihen kuuluvia puukiekkoja hyllyinä. Sellaista saattaa olla vaikea löytää, joten tilalla voi käyttää myös suurta muoviputkea ja puukiekkojen tilalla lastulevystä sahattuja hyllyjä. Vanhojen kansioiden kannet on leikkasin oviksi. Ensin mittasin ja piirsin oikean malliset aukot kylkeen. Poralla reikä aukon sisäpuolelle, jotta päästiin sahaamaan aukot auki pistosahalla. Sen jälkeen laitoin pohja-, hylly- ja kansilevyt paikoilleen, kiinnitin levyt ulkopuolelta kahdella ruuvilla. Mittasin ovien korkeuden "tiukaksi", niin että ne juuri ja juuri mahtuivat sisäpuolelle pystyyn. Päällystin niin rungon kuin ovet valkoisella dc-fixillä. Apuna aukkojen kohdalla on hyvä käyttää hiustenkuivainta näin fixin saa taipumaan reunoihin kuin taikaiskusta.

Pohdin pitkään millä keinolla saan ovet liukumaan. Kansionkannet on ohutta muovia ja mahtuivat vanhojen julistelistojen sisään. Liimasin julistelistat kaapin sisäpuolelle, aukon ylä- ja alapuolelle. Ovet sai liu'utettua paikalleen helposti. Nyt ovet toimivat kuten oikeassakin compossa. Ovien kodalla muutin ns. kahvaa, en pitänyt aukoista (kokeilin yhden oven verran, se oli virrrhe!) Muistatteko vielä puuboksin jonka tein? Siitä jääneet henkselin osat olivat hauskat ja päätin käyttää niitä. Se olikin oikein kiva valinta. Ne ovat keveät ja tuovat omaa ilmettä.

Mitä mieltä, tuliko tästä home designista hitti vai huti?

ps. Lisää valoisia kuvia "biilistä" viikonloppuna kun saan valmiiksi toisen toive postauksen!

23 kommenttia :

 1. Siis ihan huikea!! Oot kyl ihan älyttömän kekseliäs! Itselle kyl tuo mitä se imitoi, ei oo tuttu. Täytyy googlata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totuuden nimissä, pari hiki pisaraa tuli otsalla tuon dc-fixin kanssa :D :D Ja kenties pari *piiiiip* sanaa :D Mut lopputulos hyvä. Tuolla ylhäällä olikin linkki alkuperäiseen, mutta tässä vielä uusintana:
   http://www.finnishdesignshop.fi/sisustus-sailytys-componibili-sailytyskaluste-3osainen-valkoinen-p-7843.html

   Poista
 2. Vastaukset
  1. ♥ Ihan sairaan kivaa kun tulee sen näköinen kuin oli ajatellut :D Kiitos Kati!

   Poista
 3. Ihan loistavasti onnistuit! ja jaksoit nähdä vaivaa :) terkuin Suska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, 4 tuntia tähän meni aikaa, eli ei nyt mitään mahdottomia kuitenkaan!

   Poista
 4. Olet kyllä näppärä käsistäsi! Huikee! Ja tuo onnistumisen tunne kun tulee valmista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Mima. Onnistumisen ilo tosiaan on ihana, vaikka yhdessä vaiheessa olin valmis nakkaamaan koko pöntön pois :D :D

   Poista
 5. miten ihmeessä sait kansion kannet taipumaan tahtoosi ja kulkemaan kaarevasti. Nuohan onvat sen verran tukevaa kamaa etten tajua kuinka muotoutuvat lieriön ovien malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kannet ei ole sellaista kops kops tavaraa, vaan nämä kansion kannet taipuvat, ne ovat ihan kuin liukurimuovia, mutta ohuempaa. :)

   Poista
 6. Kiva blogi, napsautin itseni lukijaksi! Hauskaa syksyä ja hirveää Halloweeniä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mari! Kiva kun jäät seurailemaan mitä täällä taoahtuu :)

   Poista
 7. Mietinkin etukäteen et miten hitossa sä saat tuohon nuo "liuku-ovet"... ihan järjettömän nerokas ratkaisu käyttää kansiota! Pisteet kierrätyksestä! Ja luovuudesta! Ja toteutuksesta! Tää on varmaan yks parhaimmista tee-se-itse-design-versioista mitä oon blogeissa nähnyt pitkään aikaan! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan punastun... Ja noita ovia joutui hetken tosiaan pohtimaan, ei ollut valmista ratkaisua. Ja kuten olet huomannut, minusta on mukava kierrättää.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Hassua :D Ajattelin sinun neulomuksista usein samoin :D

   Poista
 9. Huhhuh, sinä teit tästä tosi upean! Ennen kaikkea annan tosi monta pistettä ja peukkua kierrätyksestä! Kekseliästä, luovaa ja siistiä työtä. Tosi mahtava lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiveesi ilmeisti siis täyttyi? :D Kiitos.

   Poista
  2. Jep, toiveeni täyttyi, ja tuli vielä hienompikin kuin osasin edes ajatella :).

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Siitä varmasti kuuluu kiitos alkuperäis idean keksijälle, mutta on tämä minunkin omasta mielestä nätti.

   Poista
 11. No voihan hitsi, miten upea tuli.Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa. Minua on kovasti jäänyt vaivaamaan se sinun upea majakka... huoh. Jos ensi kesänä täälläpäi olisi Saimaalle oma majakka :)

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥