DIY "Aarikka"-valaisin

Aarikka on lähiaikoina minusta tehnyt huiman nuorennusleikkauksen. Valaisimet ovat kauniita ja ajattomia. Ihastuin heidän Valopallo-pöytävalaisimeen, joka on tehty Aarikan tapaan puuhelmistä. Hinta lappu kuitenkin sai säikähtämään, 198€ puuhelmistä oli minusta hiukan liikaa. Oli siis ryhdyttävä itse hommiin. Valaisin osa on vanhasta pöytävalaisimesta purettu ja puupallot ovat kiinni toisissaan puuvilla narulla. Minusta oma tekemäni on jopa kauniimpi kuin alkuperäinen, juurikin noista liitoskohdista joissa narut näkyvät. Mitä mieltä, voittaako kotidesign alkuperäisen?

Edit: Lisätty ohje: 30kpl puuhelmia ja puuvillanarua. Valaisimen halkaisja valmiina n. 14cm. Löysin oikotien ja linkitänkin teille valmiin kuvan helmipallon teosta, kas tässä olkaa hyvä: Helmipallo tutorial. Jos on kysyttävää kysykää ihmeessä! Itse kiersin vielä toisella langalla läpi kaikki helmet, jotta sain pallosta napakan. Tärkeintä onkin kiristys. Helmet eivät saa jäädä löysälle! Lampun kanta on vain painettu valaisimeen kiinni. Huomioi palloa tehdessä myös se, että poltin mahtii sisälle!24 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Ihastuin tosiaan Aarikan valaisimeen ja näpräsin sitten itselleni oman "köyhän naisen" ;) Aarikan!

   Poista
 2. Ihana! Valon kanssa näyttää lumilyhdyltä. Se tapa siis jolla valo tulee ulos.

  VastaaPoista
 3. Siis tämä on kyllä ihan loistava! Mihinköhän tasolle meillä vielä mahtus lamppu... :D

  Enpä olisi muuten arvannut millään alkuperäistä Aarikan lampuksi! Vau, on tosiaan nuorentunut tyyli (etenkin, jos vertaa vuoden takaisiin juhlavuoden tuotteisiin..) ja se on kyllä hyvä juttu se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taisi olla siellä 60-vuotis näyttelyssä ja yleisön pyynnöstä sitten tuotantoon. Ja tiedätkö AINA mahtuu yksi valaisin mukaan.

   Poista
  2. Tulikin mieleen, et mistä sää ostat isot helmet? Minkä kokoisia nuo sinun on ja montako niitä meni valaisimeen? :)

   Poista
  3. No kappas pitää losätä tuonne tekstiinkin :) Pallo on n.14 cm halkasijalta ja pallot n.3cm. yhteensä 30 kpl!

   Poista
  4. Ja omat ostin paikallisesta askartelukaupasta :)

   Poista
 4. Ihan sikamakee!!! Tee tämmönen miullekin :D Itse en saa kuitenkaan aikaiseksi, vaikka ihana olisi :)

  VastaaPoista
 5. Tää luo tosi hienot valon ja varjon leikit! Erivärisillä helmillä tästäkin saa niin monen tyyliseen sisustukseen sopivan valaisimen.

  VastaaPoista
 6. Ihana :) toi olis hauska erivärisenäkin :)

  VastaaPoista
 7. Voi, miten kivoja - nyt juutuin tänne asumaan :)
  Ilona

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtava idea!! Menee toteutuslistalle ehdottomasti :D pitää ensin kai keksiä joku paikka uudelle valaisimelle tosin... Kiitos!

  VastaaPoista
 9. Heippa, löysin blogisi ja tämän ihanan valaisimen!! Tuli mieleem kysymys, että miten polttimon saa vaihdettua kun lamppu on palanut? Tai siis että mahtuuko tuolta väleistä vaihtaa? Ja pitääkö jo teko vaiheessa ns. rakentaa helmet polttimon ympärille? Ja millainen polttimo sinulla on tämän sisällä? :)

  VastaaPoista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥