Vanhan puuarkun uudistus

Nyt joku itkee krokotiilin kyyneleitä ja sanoo: "Hyi-hyi sinun kanssasi ku menit maalaamaan!" No mutkun... En kestänyt enää tuota boksia tuollaisenaan.

Aikoinaan halkokasasta löytyneestä rikkinäisestä "lootasta" oli tullut niin tunne-esine kuin kiusankappalekkin. Siihen joko potkaisi jalkansa, se oli aina tiellä tai väärässä paikassa. Ratkaisu ongelmaan tuli aika helposti pongattua kirppikseltä 0,50€ henkselit.

Enempiä empimättä maalasin arkun kalustemaalilla valkeaksi ja tein henkselin päistä myös päätyyn vetokahvat. Ruuvasin vielä pyörätkin alle. Voi kuulkaa rullailla sohvan vieressä tarpeen mukaan ilman, että se on pojan tiellä leikkiessä tai imurin edessä siivotessa. Sen voi vaikka roudata makuuhuoneeseen yöpöydäksi. Minä niin pidän ajatuksesta, että tavarat voi siirtää mihin huoneeseen vain. Ne sopii koko asuntoon. Hiukan jäin pohtimaan metalliosien maalaamista mustaksi, mutta päätin jättää boksin noin. Jos mieli muuttuu on ne helppo maalata myös jälkikäteen.

17 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Tästä tuli kyllä kevyt, ennen oli niin raskas ja ihan tylsä :D

   Poista
 2. Pirteä lopputulos! Hyvä idis nuo henkseleiden nahkaosat. Kekseliästä! Kyllä omaan intuitioon kannattaa luottaa, jokainenhan me tehdään kodistamme sellainen jossa viihdytään. Kurkkaapa muuten tänne: https://theevelvetglove.wordpress.com/page/2/ aika kivoja, rohkeita ja erilaisia tuunailuja huonekaluille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Mima! Kiitos kannustuksesta. Ja kyllä se koti todellakin tehdään itselle ei muille.

   Nuo huonekalut on upeita. Voisin jopa kuvitella, että omistaisin yhden oikein värikkään tuolin tai lipaston. Se olisi hauska lisä. Täytyykin tutkia asiaa, tuolta saa kyllä hyviä vinkkejä!

   Poista
 3. Pyörät on aina hyvä juttu, mutta vielä henkselitkin. Kiva lopputulos ja kaunis on myös valkoisena!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkseleitä oli tarkoitus käyttää enemmänkin, mutta mutta... Tykkäsinkin, että yksinkertainen parempi.

   Poista
 4. Voi kuinka upee :) ottaisin koska vaan meille <3 :D

  VastaaPoista
 5. Kyllä valkoinen maali on aina astetta parempi:) Henkseli-idea onkin tosi kiva! Olen itsekin maalaillut vähän samantapaisen puulaatikon, mutta vielä eivät kuvat ole ehtineet blogiini saakka.
  Tuunailuterkkusin
  SisustEllen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tällä laatikolle maalikylpy teki ihmeitä. Maalasin sen vielä telalla niin, ettei rakoihin mene maali, eli jää sellainen vanhafiilis elämään. Kiva kun piipahdit täällä. Pitää tulla moikkaamaan sinuakin!

   Poista
 6. Nätti tuli! Ja vielä näppäräkin :)

  VastaaPoista
 7. Ekaa kertaa täällä ja heti inspiraation pauloissa :) Hieno tuli. Mulla on kans yksi liian tumma senkki olohuoneessa, joka on rokokoo-tyylistä uustuotantoa. Oon miettinyt sen maalaamista jo pitkään. Ehkä tästä nyt saan vikmeisen potkun projektille.

  Montako kerrosta maalia meni ja montako litraa? Mun senkki on yhtä tumma ja varmaan kaksi kertaa tuon kokoinen. Pitää vähän haarukoida kustannuksia. Kerron, jos saan homman jossai vaiheessa tulille ja tehtyä :)

  Sinikka
  Cause to Wear

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläiseen arkkuun ei mennyt edes sellaista pikkupurkkia (littana) kokonaan. Paljonkohan ne maksaa 10€? ja maalasin pikkutelalla kun halusin sen jäävän tuollaiseksi eläväksi.

   Poista
  2. Ja kaksi kerrosta on tässa laatikossa...koko n. 50x40 kannesta.

   Poista
  3. Kiitti vinkeistä. AIka helpolla ja vähällä maalilla oot saanut peittävän pinnan! Ja tuollainen elävä onkin just upea.

   Mun lipasto on ihan erilainen materiaalina, joten pitää miettiä vielä millä välineellä se olisi paras käsitellä. Siinä on lakka pinnassa eli hionta on varmaan se isoin operaatio. Ja toisaalta oon miettinyt, että haluaisinko osittain sellaisen kulutetun fiiliksen tuohon omaani. Pinterest on siis kovassa käytössä :)

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥