Pinnatuolista keinu


Mistä sinä haet inspiksiä sisustukseen? Onko ne muut blogit, suunnittelijat, pinterest vai jokin muu? Itse ihastelen usein Finnish design shopissa. Monesta design tuotteesta voi hakea itselleen niitä sopivia piirteitä. Kun Lillagungan ihanat keinut räjäyttävät minun tajuntani, oli pienimmäinen kasvanut jo sellaisen keinuttelun ohi. Jollakin tapaa aina palasin kuitenkin takaisin katsomaan uudestaan ja uudestaan tuota keinua. Mielessä alkoikin pomppia ajatus keinuvasta tuolista, jossa täyttyisivät Lillagugan pienet jujut, kuten mustat köydet ja selvät värit. Niin mieleni sopukoissa syntyi ajatus "pinnakeinusta", joka palvelisi myös vieraisilla käyviä pikku ihmisiä.  Suunnitelma oli seuraava: 

Pinnakeinun toteutus oli nopeaa ja vaivatonta. Vain muutama reikä vaati porausta. Asioita jotka oli turvallisuus syistä tärkeää huomioida on köysien kantavuus,  kiinnitys ja solmut. Selkänojaan niitä ei kannattanut kiinnittää sillä liimaukset saattaisivat pettää. Narun päätin kuljettaa tuolin alitse, mutta ns. lukita sen tavallisilla solmuilla paikoilleen jotta se ei liikkuisi edestaikaisin keinuttaessa. Suuret solmut korvasivat myös pompulat. Ylös narujen päähän tein lenkkisolmut ja näin kiikun voi siirtää kesäksi vaikka ulkokatokseen toisiin koukkuihin.  Kaiken kaikkiaan hintaa jäi n. 3-4€ sillä naurua on kerällä vielä melkoinen määrä. Jossain välissä kenties vielä maalaan kiikun valkeaksi, haluan kuitenkin ensiksi katsoa istuuko tuo kauniin vaalea hiottu puunväri meille. 

HUOM! Muistathan ettei keinuvaa lasta saa jättää yksin ja rakennusvaiheessa tulee huomioda kiikun tasapaino ettei se kippaa taaksepäin. Kyseessä on ns. riippukeinu idea sisätiloihin tai kuistille, ei ulkoleikkeihin.10 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Heh! Hassu :D mut kun tää idis tuli, ei sitä voinu estää ja hassua kyllä tuli ihan "sivutuotteena" kun kehittelin muuta! Siitäpä kai joskus ensi viikolla kun valmistuu ;) ja kiiitooos ♥

   Poista
 2. Moi! Oon aivan ihastunut sun blogiisi, sulla on huikeita ideoita! Mulla olisi sulle blogissani haaste, käyhän kurkkaamassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että viihdyt :) Ei tarvitse yksin täällä höpistä! Minä olenkin tuohon haasteeseen jo vastannut : http://www.thelittlevillage.fi/2015/07/q-liebster-blog-award.html

   Kävin blogisi puolella jättämässä viestiä ♥

   Poista
 3. Aivan mielettömän hieno idea ja toteutus taas kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun itse uskoo johonkin on mukavaa kuulla, että joku toinenkin ihastuu! Kiitos Kati kauniista sanoista. ♥

   Poista
 4. Kotopirkkojen kautta löysin blogisi. Ihania ideoita pullollaan :)

  VastaaPoista
 5. Mä tykkään sun ohjeista koska niissä on aina huomioitu turvallisuuspuoli. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mukava kommentti <3 itse pidän sitä tärkeänä, olen joskus ajatellut kokeeko lukijat ne kenties liiotteluna :)

   Poista

Ilolla luen kommentit ja vastaan sinulle lisäkysymyksiin ♥